• SERGİ
  • SUNUŞ
  • KATALOG
  • KOMİTE
  • İLETİŞİM
Anıl Dinçadam
Seramik Bölümü

Anıl Dinçadam

Seramik Bölümü

1995, Van doğumluyum. 2009‘da Van Güzel Sanatlar Lisesin'de öğrenime başladım. 2011 yılında Van depremi’nden ötürü, kalan eğitim sürecimi, Ankara Güzel Sanatlar Lisesin'de tamamlayarak 2013 yılında mezun oldum. Aynı sene içerisinde, Hacettepe Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik bölümün'de lisans eğitimini almaya başladım. 2018'de, lisansımı tamamlayarak mezun oldum. 2020 yılında girdiğim Hacettepe Üniversitesi Seramik bölümünde yüksek lisans eğitimi almaya başladım. Eğitimim halen devam ediyor.


Kehtiyar

Kehtiyar, gerçek ve hayal arasındaki ilişkinin metaforudur. Kehtiyar konusu inanç sistemi ile alakalı bazı konularla ilişkisel anlatıla gelmiştir. Bu hikayenin anlatısındaki amaç düşünsel deneyimleri kısıtlayıcı bir duruma sokmaktır. Dolayısıyla Kehtiyar, insanların yarattığı inanç sistemi ile varlığını sürdüren, algısal bir oyunun parçasıdır.

Seramik form

60X30X15
Şamot kili
Airbrush'la sır altı tekniği
Pişirim 1000°C ile 1050°C



Arda Bilen
Grafik Bölümü

Arda Bilen

Grafik Bölümü

Kendimi bildim bileli hayatımın içinde hep iki tutku vardı, birisi film bir diğeri ise çizim yapmaktı. Çocukluğumda çizim sevgim dinozorları sevmemle başladı. Zamanla yeteneğimi geliştirdim ve orta okulda annemin beni desteklemesiyle Ankara Güzel Sanatlar Lisesi’ne girmek için kursa başladım ve istediğim liseyi kazandım. Benim için lise dönemi çizim kariyerim için bir dönüm noktası oldu, kendimi en çok o zaman geliştirmiştim çünkü benimle aynı işi yapan insanlarla vakit geçirmek bana birçok deneyim kazandırdı ve gelişmeme neden oldu. Liseden mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünü kazandım.


Feveran

Feveran karakteri ismini ani sinirli oluşundan alıyor. Onun zaafı kolay sinirlenmek ama bu dezavantajını, avantaja çevirerek özelliğini bir süper güç gibi kullanmayı tercih ediyor.



Arzu İlbey
Seramik Bölümü

Arzu İlbey

Seramik Bölümü

arzuuilbeey@hotmail.com

Arzu İLBEY, 1998 yılında Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde doğdu. 2017 yılında başlamış olduğu Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünden 2021 yılında mezun olup aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik Bölümünde Yüksek lisans yapmaktadır.


Dost

Tornada Şekillendirme, Sgraffito Tekniği.

Boyut: 25x23 cm.



Aylin Alkan
Seramik Bölümü

Aylin Alkan

Seramik Bölümü

2011 yılında Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümünde lisans eğitimini tamamlayıp, 2017 yılında aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi Seramik Ana sanat Dalı’nda Sanatta Yeterlik eğitimine başladı ve halen aynı Üniversitede Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır. Yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda karma sergi, sempozyum ve çalıştaylara katılmıştır. Alanında 2 Ulusal 2 Uluslararası olmak üzere 4 tane ödülü bulunmaktadır.


İsimsiz



Ayşe İrem Şimşek
Seramik Bölümü

Ayşe İrem Şimşek

Seramik Bölümü

airemsim@gmail.com

1996 yılında İstanbul Kadıköy'de doğdu. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünde öğrenim görmektedir.


Etki

Plastik kirliliği, tüm canlıları etkileyen çevresel bir sorundur. Bu sorunun temeli insanlara bağlı olan etkenlerden kaynaklanmaktadır. Plastik atıklardan ziyade balıkçılık endüstrisinin okyanuslar üzerindeki etkisi ve atılmış balık ağları ve malzemelerinin yol açtığı kirlilik plastik atıklardan daha fazla bulunmaktadır. Çalışmamda üzeri mercanlar ile kaplı olan bir insan büstünü denizde ki yaşamın önemini vurgulamaktır. Aslında herkesin önemsediği fakat dikkat etmediği atık fazlalığı gelecek neslin yaşamında kötü etki yaratacağı için çalışmamın adını ''etki'' olarak belirlemiştir.

 

El ile şekillendirme, Beyaz Çamur, Sır altı tekniği, 18x19



Azize Güneş
Grafik Bölümü

Azize Güneş

Grafik Bölümü

azizenurgunes@gmail.com

Yeni şeyler öğrenmeyi ve denemeyi seviyorum. Resim yapmak en büyük tutkum diyemem ama bir şekilde vazgeçmesi pek mümkün olmayan bir şey benim için. Resim yapmanın hissedebilmek, bazen anıları kaydetmek bazense daha önce göremediğimiz detayları görebilmek adına müthiş bir deneyim olduğuna inanıyorum. Çizgiler aracılığıyla da kişinin pek çok duygu bıraktığına. Kafamın içindekileri görsele dökebilmek; çevremdekilerin bunu anlamlandırması hoşuma gidiyor, bazen de anlam verememesi. Şimdilerde kendi yazdığım hikayelerdeki karakter ve mekanları görsele dökmeye çalışıyorum. En çok da kendimi ve sanat algımı geliştirmeye. Kısaca değinmek gerekirse, adım Azize Nur Güneş. 21 yaşındayım. Ankara Güzel Sanatlar Lisesi Resim bölümü birinciliğiyle mezunum. Eğitim ve öğrenimime Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı bölümünde devam ediyorum.


Be Conquered from Within

İnsanlar tanışır. Farklı yaşam alışkanlıkları vardır. Birbirleriyle yakınlaşıp aynı mekanda yaşamaya başlarlar. Evin içerisindeki eşyalar iki kişiye ait olmaya başlar. Birbirlerini ne kadar sevseler de zaman içerisinde uyumsuzluklar oluşur ve aralarında kopan bağlar yaşadıkları eve/eşyalara da yansır. Eşyalar teke düşer, başta eşyaların çift olmasından rahatsız olan kişi bu kez de eşyalarının tek olmasından rahatsız olur; çünkü artık ‘’içten fethedilmiş’’tir.



Barış Elitaş
Heykel Bölümü

Barış Elitaş

Heykel Bölümü

bariselitas87@gmail.com

1987 yılında İstanbul’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Heykel Bölümünde lisans, Mersin Üniversitesi Heykel Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. HMKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat ve Tasarım Anasanat Dalında sanatta yeterlik eğitimine devam etmektedir. Çağdaş estetik kuramlar ve yeni medya teknolojilerinin sanatsal bağlamdaki kullanım yöntemleri üzerine araştırmalar yapmaktadır.


Magenta

Magenta, titreşim şeklinde boşlukta ilerleyen sesin yayılımını, renk kullanarak üç boyutlu biçimde görselleştirme mantığına dayanmaktadır. Yarı saydam katmanlarla inşa edildiği için farklı açılardan esere yaklaşmak, renklerin belirli bir odaktaki toplamını-varlığını veya ayrışımını-yokluğunu olanaklı kılar.

 

Dijital üç boyutlu tasarım

1299 x 1004 piksel

2021



Bayram Artmuçı
Grafik Bölümü

Bayram Artmuçı

Grafik Bölümü

Bayram.artmuci@bilecik.edu.tr

1989 Denizli doğumlu. Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi Söğüt Meslek Yüksekokulu Basım ve Yayın Teknolojileri PR. Programında Öğretim görevlisi Akdeniz üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nden 2011 yılında mezun oldu. Mezun olduktan sonra bir süre freelance grafik tasarımcı olarak çalıştı. Çeşitli fanzin ve dergilere illüstrasyon çalışmaları üretti. Yüksek lisans eğitimini 2016 yılında Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Grafik ASD programında “Matte Painting Tekniğinde Uygulama Sorunlarının İncelenmesi ve Çözüm Önerisi” başlıklı tezi ile tamamladı. İllüstrasyon, animasyon, konsept tasarımı,3D modelleme, bilgisayar oyunu yazılımları ve oyun tasarımları üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Grafik Sanatta Yeterlik Programında eğitimine devam etmektedir.


大名

Dijital illustrasyon 20x25 cm, Procreate.



Büşra Baba
Seramik Bölümü

Büşra Baba

Seramik Bölümü

bababusra9940@gmail.com

22 Eylül 1999 yılında Ankara'da doğdu. Orta Öğretimini Özel Bilişim Kolejinde tamamladı. Ankara Çubuk Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesinden mezun oldu. Üniversite eğitimini Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde seramik bölümünden 2022 Haziran’da tamamlayacak. Seramik uygulamalarının yanı sıra kalıp içi cam şekillendirme tekniği ile uygulamalar üretmektedir.


Düğüm Düğüm

Hayatımız entrikalar, şiddet haberleri, ülkemizin çatışmaları içinde her birimiz kendi küçük hikayemizi yaşıyoruz. Farklı ruh halleri ile olan biteni seyrediyoruz. Kimi zaman öfkeli, kimi zaman umursamaz, kimi zaman nefret dolu. Bu yaşananlar psikolojimizi karmaşık hale getirmektedir. Bende çalışmalarımda yaşadığımız içsel karmaşıklıklara odaklanarak karmaşıklığı düğümler ile aktarmak istedim ve düğümler benim çalışmalarımda dilim oldu.

Gündelik hayatımızda sıkça rastladığımız tabak formunun içerisine düğümleri koyarak fikrimi aktarmak istedim.

 

 Çamur Tornası Ve El İle Şekillendirme, Obvara Pişirim Tekniği, Beyaz Çamur, 20x15, 2022



Büşra Maden Demirkaynak
Seramik Bölümü

Büşra Maden Demirkaynak

Seramik Bölümü

busramaden@hotmail.com.tr

1988 Yılında Bartın’da doğdu. Lise öğrenimini Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nde tamamladıktan sonra, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam bölümüne girmeye hak kazandı. Özel kurumlarda seramik öğretmeni olarak çalışmakta olup Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsünde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.


Karantina Evleri

Çalışmalarımı insanların değişken ruh hallerini, inanç ve kültürlerini inceleyerek oluşturuyorum. İzleyiciyle paylaştığım ‘Karantina Evleri’ adlı eserde; pandemi koşullarının aileler üzerindeki etkilerini vurgulamak istedim. Hayatın her döneminde yıkımlar olabilmekte, önemli olan yan yana, sevgiyle ayakta ve hayatta kalabilmektir.

 

16x20 cm, Elle Şekillendirme, 1050c, Obvara Pişirim Tekniği, Karışık Malzeme (Seramik, taş, ahşap) 2021



Cem Kıbrıslıoğlu
Seramik Bölümü

Cem Kıbrıslıoğlu

Seramik Bölümü

kbrsloglu.hotmail.com

Cem KIBRISLIOĞLU,1999 yılında Bolu Merkez'de doğdu. 2017 de Bolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim bölümünden mezun oldu. 2023 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Seramik bölümünde eğitimini sürdürmekte.


Paralel Evrenler Serisi-3

Birbirine paralel birçok evrenin var olduğunu simgeleyen bu işimde, gündelik hayatta kullandığımız bir nesnenin ayak kısmını sivri bir biçimde yaparak onu kullanım objesi olmaktan çıkardım ve üzerine insan bedeninden bir uzuvu koyarak işimi daha düşünsel bir boyuta taşıdım.

2022, Çamur tornası ile şekillendirme Raku Pişirim Tekniği, Beyaz Çamur 20x29



Ece Nazlı Toker
Resim Bölümü

Ece Nazlı Toker

Resim Bölümü

ecenazltoker@gmail.com

2000 doğumlu, Lisans 3. sınıf öğrencisi, 2019 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesini kazandı, öğrenimine aynı üniversitede devam etmektedir. Özgün Baskı (Gel Plate Baskı, Linol Baskı, Ahşap Baskı) çalışmaları, tuval üzerine karışık teknik çalışmalar yapmıştır. Öğrenimi esnasında Lisans öğreniminden bağımsız olarak “Lületaşı Oymacılığı”, “Çini” Programlarına devam etmektedir. 2020 yılında Temren Yayınları tarafından yayınlanan “Cemilhan’ın Maceraları” adlı kitabı resimlemiştir. Lisans öğrenimini tamamladıktan sonra akademik kariyerine devam etmeyi hedeflemektedir.


Rahatla(ma)

Kâğıt üzerine yağlıboya tekniği

Eser çeşitli kumaş dokuları bulunduran, iki yastık ve bir çarşaftan oluşan kompozisyondur. Gündelik hayatta karşımıza çıkan sıradan objelerin de farklı bir bakış açısıyla sanatsal bir etki yaratabileceğini düşünüyorum. Yeni uyanılmış bir yataktaki dağınık çarşaflar bize rahatlığı, dinçliğini,  huzuru, sağlıkla uyanabilmenin mutluluğunu ifade eder. Aynı zamanda küçük kıvrımlarla gündelik yaşantının stresini görürüz.



Elen Başal
Resim Bölümü

Elen Başal

Resim Bölümü

basalelen09@gmail.com

Merhaba ben elen lisede gra k tasarım ve fotografcılık bölümünden mezun oldum  uan üniversitede görsel sanatlar bölümünde 2. sınıf ögrencisiyim tasarım i lerini çok seviyorum yeni bir eyler ortaya koymak beni mutlu ediyor bu uzun yolculukta resim ile beraber kendimi ve sanatımı arıyorum


Portre

kağıt üzerine suluboya ve akrilik.



Esra Orhan Yılmaz
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

Esra Orhan Yılmaz

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

orhanesraa@gmail.com

Esra Orhan Yılmaz, 1990 yılında Antalya’da doğdu. 2008 yılında, ATSO Güzel Sanatlar Lisesi’nden mezun oldu. 2012 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden mezun oldu. 2013 yılında Artvin Çoruh Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde hem yüksek lisans eğitimine hem de araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Yüksek Lisans eğitiminin ardından, 2017 yılında, Hacettepe Üniversitesi iç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başladı. Resim ve fotoğraf çalışmaları ağırlıklı olmak üzere, pek çok ulusal ve uluslararası sergiye katılım sağladı. 2021 yılından itibaren akademik çalışma hayatına Artvin Çoruh Üniversitesi’nde devam etmektedir.


Arda Kalanlar

Fotoğraf,2022.



Fırat Payan
Resim Bölümü

Fırat Payan

Resim Bölümü

pfirat76@gmail.com

Iğdır'da doğdu. İlköğretim, ortaokul ve lise eğitimini Iğdır'da gördü. Iğdır Güzel Sanatlar lisesinde gerekli resim eğitimini aldı. 2018 yılında Kazanmış olduğu Hacettepe Güzel Sanatlar Fakültesinde lisans öğrenimine halen devam etmektedir. Sanatçı şimdiye kadar 3 kişisel olmak üzere, karma ve yarışma sergisine katıldı.


İsimsiz

Sanat eserinin her zaman kültür ve geleneğin arasında bir köprü oluşturacağının bilincindeyim.



Hatice Furunci
Grafik Bölümü

Hatice Furunci

Grafik Bölümü

htcfrnc96@gmail.com

Hatice Furunci, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünden, bölüm birincisi ve fakülte üçüncüsü olarak mezun olmuştur. Aldığı ödüller sırasıyla, Dokuz Eylül Üniversitesi 17. Genç Beyin Fırtınası grup ikinciliği, Troya yılı 2. Afiş Tasarım Yarışması Mansiyon, 16. Uluslararası Caz Afiş Yarışması- Sergileme ve Posterland.org 1. Uluslararası Sıfır Atık Konulu Afiş Yarışması- Sergileme olmuştur. Şu anda Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Grafik Bölümünde Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir. Ağırlıklı olarak tipografi ve özellikle font tasarımı üzerine çalışmalar yürütmekte ve bu doğrultuda kendini geliştirmeyi hedeflemektedir.


Gençliğe Hitabe

Tüm Dünyanın tanıdığı bir lidere sahip olmak çok büyük bir gurur. Ona layık olabildim mi bilmiyorum ama armağan ettiği gençliğe hitabedeki bu sözleri benimseyip onun yolunda yürümek en büyük isteğim.



Hilal Küçük
Seramik Bölümü

Hilal Küçük

Seramik Bölümü

h.hilalkucuk@gmail.com

1992 yılında Trabzon’da doğan sanatçı Ankara’da yaşamaktadır. 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü’nde sanat eğitimine başlamıştır. 2017 yılında derece ile Lisans programını, 2019 yılında Yüksek Lisans programını tamamlamıştır. 2020 yılından itibaren aynı üniversitede Sanatta Yeterlik eğitimine ve 2022 yılı itibariyle de araştırma görevliliğine başlamıştır. Ayrıca sosyoloji eğitimi almıştır. Üniversitede, galeride ve sanayide sanatsal tecrübeleri bulunmaktadır. Doğa ve tüm canlıların haklarının ve refahlarının insan hayatındaki değerini sorgulamakta ve bu düşüncelerini sanata dönüştürmektedir. Eğitim süresince pek çok ulusal ve uluslararası sergi ve çalıştayda bulunmaya ve katkı sağlamaya önem göstermiştir. Sanat çalışmalarına ve araştırmalarına aktif olarak devam etmektedir.


Arı ve Dağ

Elle Şekillendirme, Seramik ve Dijital Düzenleme.

Tabiattaki düzen ve fayda kavramlarına, mikro ve makro birimlerin kullanılması ile atıfta bulunulmuştur.



İsmail Bezci
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

İsmail Bezci

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

ibezci@icloud.com

1987 yılında Ankara’da doğdu. 2013 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümünden bölüm birincisi olarak lisans derecesini aldı. 2016 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı. 2017 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Anabilim Dalında başladığı Doktora programına devam etmektedir. 2014 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. Eğitim hayatı boyunca Ulusal ve Uluslararası sergilere katılım sağladı. Çeşitli kurum ve kuruluşlardan Ulusal ve Uluslararası ödülleri bulunmaktadır. İç Mimarlık disiplini dışında resim alanında ahşap ve linol baskı, dijital illüstrasyon ve desen üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.


İsimsiz

Çalışma mekanlar ve mekansal boşlukların ilişkisi üzerinde kurgulanmıştır.

 

Ağaç/Ahşap Baskı, 70x100 cm, 2018.



Kardelen Ecem Askeroğlu
Seramik Bölümü

Kardelen Ecem Askeroğlu

Seramik Bölümü

ecemaskeroğlu@gmail.com

1995 Ankara doğumlu. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara’da tamamlamış olup 2017 yılında lisans eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünde tamamladı. 2021 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik Bölümünde yüksek lisans eğitimine başlamış eğitimine devam etmektedir. Çeşitli karma sergilerde bulunmuş ve sempozyumlarda asistan olarak yer almıştır. Çalışmalarına seramik, heykel ve illüstrasyon tasarımları ile devam etmektedir.


Revival

 45x40x25 cm, Seramik Heykel, El ile Serbest Şekillendirme ,Canlılığını yitirmiş bir bedenin direnişi. Yeniden canlanma,

2022.

 



Kubilay Şahin
Resim Bölümü

Kubilay Şahin

Resim Bölümü

kubilay8153@gmail.com

1999 yılında Düzce Akçakoca’da doğdu. İlköğretimi ve Ortaöğretimi Akçakoca’da tamamladı. 2014 yılında Düzce Güzel Sanatlar ve Spor Lisesinde eğitime başlayıp 2018 yılında mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünü kazandı. Eğitimine devam etmektedir.


Sıkışık

Çalışmalarımı en genel anlamda doğadan ve kadından esinlenerek oluşturuyorum. Bugün toplumlarda önemli bir problem olan erkek egemen hâkimiyeti tüm dünyada çok büyük sorunlara sebebiyet vermekte. Çalışmalarımda erkeğin doğa ile kadını özdeş tutarak, doğaya davrandığı gibi kadına, kadına davrandığı gibi doğaya davranışını hemen her yerde olduğu gibi kadın üzerindeki baskısı ve şiddeti, doğa üzerindeki vahşeti ve katliamını ifade etmekteyim.

 

Tuval Üzerine Akrilik Boya, 60x40, 2022.



Mehmet Maden
Grafik Bölümü

Mehmet Maden

Grafik Bölümü

minimaden@gmail.com

Lisans ve Yüksek lisansını Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümünde tamamladı. 2020 yılında Grafik-Sanatta Yeterlik programına başladı. Halen eğitimine devam etmektedir...


İsimsiz

Geleneksel, Dijital Tasarım.



Melike Şerbet
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

Melike Şerbet

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

milayk1903@gmail.com

1989 yılında Kırklareli’ nin Lüleburgaz ilçesinde doğdu. 2008-2012 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’ nde öğrenim gördü. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü’nde özel öğrenci olarak seramik lisans ve yüksek lisans derslerine katılım gösterdi. Akabinde aynı bölümde yüksek lisans programına başlayıp 2019 yılında “Mimari Karakterli İnşai Seramik Çalışmalar” sanat çalışması raporu ile yüksek lisansını tamamladı. Bu sürede üniversite kurumu içi ve üniversiteler arasında düzenlenen pek çok karma sergiye katıldı. Şu an aynı üniversitenin İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Anabilim Dalı’ nda 2020 yılından beri doktora programına devam etmektedir. Bununla birlikte 2022 yılı itibariyle Kayseri ili Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’ nde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır.


Mağara 1

Eserde doğaya ait birtakım organik oluşumları betimleyen koyu renkli modüllerde, yaşlanmış bir görüntü sağlamak için bu üniteler fırında islenerek içindeki oksit ve renk granüllerin tesadüfi noktasal patlamalarına izin verilmiştir. Diğer geometrik biçimlerle bu üniteler birlikteliğinde ikamet eden armonik imaj, prehistorik mağara konutlarının çağdaş temsili gibidir.

 

34x21x15 cm, Seramik- Dökümle Şekillendirme,1040°C, 2019.



Muhammet Melik Çakır
Seramik Bölümü

Muhammet Melik Çakır

Seramik Bölümü

melikcakk@gmail.com

1999 yılında Sakarya da doğdu. Sakarya Güzel Sanatlar Lisesinden mezun oldu. Abant İzzet Baysal Ünüversitesi Seramik bölümün de öğrenim görüyor.


Döngü

Tamamiyle çamur tornasında ürertilen bu çalışma, ayağının tek parça bir silindirin açılmasıyla oluşturulmuş.Formun ayağı sonsuz bir döngüyü temsil etmektedir. Uzakdoğu ya özgü bir pişirim olan Raku tekniği kullanılarak sır efekleri elde edilmiştir.

 

Çamur tornası ile şekillendirme Raku pişirim tekniği, Beyaz çamur, 15x15x25, 2022.



Murat Çalış
Grafik Bölümü

Murat Çalış

Grafik Bölümü

akademik.muratcalis@gmail.com

Murat Çalış 1987 yılında Ankara’da doğdu. 2012 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Grafik Programı’nda yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Halen Hacettepe Üniversitesi’de sanatta yeterlik çalışmalarını sürdürmektedir.


[S H E P-H-E R D]

Dijital İllüstrasyon,2021.



Mustafa Uygur Çevik
Grafik Bölümü

Mustafa Uygur Çevik

Grafik Bölümü

mustafauygurcevik@gmail.com

1987’de Akşehir’de doğdu. 2011 yılında Hacettepe Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümünü bitirdi. 2013 yılında Osmaniye Korkut Ata üniversitesi mimarlık tasarım ve güzel sanatlar fakültesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2015 yılında Hacettepe üniversitesi güzel sanatlar fakültesi grafik anasanat dalı’nda “Devasa Çok Oyunculu Rol Yapma Oyunlarında Mekân Tasarımı ve Uygulama Sorunları” başlıklı tezi ve uygulaması ile yüksek lisansını tamamladı ve doktora eğitimi almaya başladı. Akademik çalışmalarını dijital grafik üretim teknikleri, oyun tasarımı ve gerçek zamanlı video oyun grafikleri üzerine yürütmektedir.


Gençlik ve Atatürk

Ası düzenlemesi, 70x100cm.



Nalan Kökçü
Seramik Bölümü

Nalan Kökçü

Seramik Bölümü

kokcunalan@gmail.com

Nalan Kökcü 1988’de Eskişehir’de doğdu. Ortaokul ve Liseyi Eskişehir’de okudu. Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu ön lisans eğitimini Seramik cam ve çini bölünde tamamladı. Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Seramik Bölümü’nde devam ettirmiş olup aynı dönem içerisinde Farabi öğrencisi olarak kabul edildiği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde bir yıl Seramik ve Cam Tasarımı eğitimi gördü. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. Seramik, resim ve illüstrasyon alanında çalışmalarına devam etmektedir.


Metamorphosis (Franz Kafka)

Herkes, beraberinde taşıdığı bir parmaklığın ardında yaşıyor. İnsan gibi yaşamak çok güç, o nedenle hiç olmazsa kurgusal düzeyde bundan kurtulma isteği var. Hayvana geri dönülüyor. Böylesi, insanca yaşamaktan çok daha kolay.” Franz Kafka’nın bu ifadesinden yola çıkılarak İnsan ve hayvan olarak bulunduğumuz konum ve duygular tek bir vücut üzerinden irdelenmiş ve somut bir forma dönüşümü araştırılmıştır.

 

60x45x35cm, Elle Şekillendirme, 1200°C.



Nuriye Demir
Seramik Bölümü

Nuriye Demir

Seramik Bölümü

Samsun’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Samsun‘da yaptı. İlk lisans öğrenimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay MYO Seramik, Cam ve Çinicilik Programı’ndan mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümünden 2021 yılında bölüm ikincisi olarak mezun oldu. Yurt içinde ve dışında çeşitli Sergilere ve Seramik Sempozyumlarına katıldı. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde Yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Aynı zamanda kendisine ait Nur Seramik ve Cam Sanat Atölyesinde sanat çalışmalarına devam ermektedir.


ANAHTAR VE KİLİDİN BÜTÜNLÜĞÜ İÇİNDE OLUŞAN YENİ KİLİDİN AÇILMASINDAKİ BAŞKALAŞMA

Başkalaşma bu çalışmanın özünü oluşturmaktadır. Canlının oluşumu sperm ve yumurtanın döllenmesi ile belirli bir zaman içerisinde tamamlanır. Yeni canlının doğumla beraber özgürleşerek başkalaşması süreci çevre şartları, genetik faktörler, ırksal özellikler, fiziksel ve ruhsal durumlar ile bağışıklık sistemi gibi olumlu veya olumsuz çeşitli etkenlerle canlının yaşamı boyunca devam eder.

Kilit ve anahtar ikilisindeki mekanik birleşimden, sperm ve yumurta döllenmesindeki fiziksel birleşimle oluşan yeni canlının doğumuyla başkalaşma durumunun anlatılması amaçlanmıştır.

 

Yapım yılı: 2020,  Şamotlu kil 

Boyutları: Üç bölümden oluşmaktadır. Sağ:22x34x37 Sol 22 x34 x37 Orta : 12x32x25

Eser iki ana gövdenin içinde orta bölümün yerleşmesinden oluşmaktadır.

Bu hali ile:45x37x23cm dir.

Elle şekillendirme yapılmıştır.

Aventürin sır ile 980-1000 derecede sırlanmıştır.



Onur Yakut
Resim Bölümü

Onur Yakut

Resim Bölümü

onryktonrykt676@gmail.com

1997 yılında Van’da doğdu. 2019 yılında Hacettepe üniversitesi güzel sanatlar fakültesini kazandı. Lisans eğitimine Prof. Dr. Cebrail Ötgün atölyesinde eğitimine ve çalışmalarına devam ediyor


İkinci Doğa

İkinci Doğa’da insanlığın gelişimi ve bu gelişim için yapmış olduğu birtakım yapaylıklar söz konusu, bunlardan bir tanesi ise insanlığın dizginliyi için insan düşüncesiyle ortaya çıkmış adalet dediğimiz şey’’ kaosu engelleyen’’ ve düşünen insanın vicdani duygusunu rahatlatan kelime ya da varlığını hissettiğimiz ya da hissetmediğimiz, adalet nedir? adalet dediğimiz şey var mıdır? Adalet kimin için var olabilir? Bu yapaylığın bir gerçekçiliği var mı?

 

Tuval Üzerine Akrilik Boya, 90x60 cm,2020.



Pınar Özpınar
Resim Bölümü

Pınar Özpınar

Resim Bölümü

Pnrzpnr18@gmail.com

Merhaba ben Pınar . Anadolu lisesinden mezunum . Ve şuan Osmangazi Üniversitesi sanat ve tasarım fakültesinde ikinci sınıf öğrencisiyim . Sanatsal üretimimi büyük sanatçılardan röprodüksiyon yaparak geliştiriyorum . Daha çok Figüratif işler üretiyorum . Bence insan doğanın ve yaşamın ayrılamaz bir parçası . İnsanın duygularını, varoluş biçimlerini ele alan işler üretmekteyim .


İsimsiz



Seda Sağ
Seramik Bölümü

Seda Sağ

Seramik Bölümü

sedasag88@gmaii.com

1988 yılında Adana’da doğdu. Çukurova Üniversitesi Tekstil Bölümünü 2010 yılında, 2017 -2021 yılında ise aynı üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünden derece ile mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik Anasanat Dalında Yüksek Lisans yapmaktadır.


Tüketiyoruz ve Tükeniyoruz

Tüketim çılgınlığına farklı açılardan yaklaşılan bu çalışmada, markaların tüketicilere sunduğu imkanlar dahilinde, alışveriş çılgınlığının günümüz teknolojik gelişmeler ile farklı bir boyuta taşınması ve bu sayeden alım kolaylığı ile insanların sahip olma arzusunun önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Lüks tüketim ürünü olarak, çanta seçilmiş, üretim aşamasında kalıplama tekniği ile ürün  üzerinde sanatsal açıdan deformasyonlar yapılarak, yüzeyde yapıbozuma uğratılan farklı bir teknik geliştirilmiştir.

 

15 x 25 cm, Kalıplama Tekniği, Raku Pişirimi.



Serra Sude Gür

Serra Sude Gür

serrasude08@gmail.com

03.06.2000 doğumlu, Lisans öğrencisi, 2019 yılında Lisans programını Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümünü kazanarak öğrenimine devam etmektedir….. Serra Sude Gür Sakarya doğumludur. Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü 3.sınıf öğrencisi olarak eğitimime devam etmektedir. Bu süreçte resim dersi kapsamında yağlıboya tekniği ve karışık teknik kullanmaktadır. Lisans eğitimi süresince özgün baskı, heykel ve fotoğraf gibi alanlarda deneyimler kazanmıştır. Kazandığı deneyimlerle kendini geliştirmeye devam etmektedir.


Düşünce

Ne kadar gizlesek de içimizdeki ilkel insanla düşünme eğilimdeyiz. İçimizde bulunan ilkelliği aşmak mümkün değildir. Bunu belirli bir eğitimle törpüleriz. Peki ya biz düşüncelere daldığımızda farkına varmadan yaptığımız mimikler. Bu mimikler içimizdeki ilkeli kısa süreliğine ele verir. Çevremdeki insanları incelediğim bu seriden bir çalışmamı sizlerin huzuruna sunuyorum.

 

Kağıt Üzerine Yağlı Boya. 2022



Şeyma Kont
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

Şeyma Kont

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

Seymakont06@gmail.com

Hacettepe iç mimarlık eğitimime bu sene tamamlamak üzere devam etmekteyim. Daha öncesinde 2 sene İhsan Doğramacı Bilkent Üniversite’sinde iktisat eğitimi görmüş ve kendini bulmak adına tekrar hayatının yönünü ele almış bir birey. İç mimarlık ve estetik anlayışımı sanat ile birleştirmek en büyük tutkularımdan. Resim çizmeyi, tasarlamayı, görmeyi ve deneyimlemeyi hedef alarak yolumu çizmeye devam etmek üzere…


Kaos

Tuval üzeri akrilik ve mimari maket malzemeleri kullanarak karışık teknik ile sonuçlandırdığım eserimde insanların görüşlerini nasıl kaybedebileceğini ve kaos ortamında kendilerini tamamlayıp benliklerini kazanabileceklerini yansıtmak amaç edinilmiştir.

Tuval üzeri akrilik , 35x50 cm.



Uğurcan Arslan
Grafik Bölümü

Uğurcan Arslan

Grafik Bölümü

uarslan571@gmail.com

Ben Uğurcan Arslan, 29.07.1999 Şanlıurfa doğumluyum. Ankara Keçiören’de ikamet etmekteyim. 1. Sınıf sonunda Konya Selçuk Üniversitesi’nden yatay geçiş ile Hacettepe Üniversitesi’ne geldim. Şu an Grafik Bölümü 4. Sınıf öğrencisiyim.


Evreğen

Eser Açıklaması: Efsanevi bir yaratık olan ejderha, çoğunlukla büyüsel güçlere sahip, kuvvetli ve büyük bir sürüngen olarak tasvir edilmiştir. Gerçekte var olmayan fakat herkes tarafından bilinen bu yaratık batıda pek çok efsanede kötü karakterdir; fakat uzak doğuda ejderhaların sonsuz iyilik ve bilgelik getirdiklerine inanılır. Türk mitolojisinde ismi “Evreğen” olarak bilinmektedir.

Eserde de tasvir edilen Evreğen, kanatlıdır ve korkunç bir görünümü vardır. Yeraltındaki mağarada yaşar ve orada bulunan hazineyi korur.

 

3 Boyutlu Modelleme.



Vildan Dündar Türkkan
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

Vildan Dündar Türkkan

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

vldndndr@hotmail.com

1986 yılında Trabzon’da doğdu. 2009 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. 2016 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Anabilim Dalında aynı yıl başladığı Doktora programına devam etmektedir.


konmuştu…

Tüm olanaksızlıklara rağmen daha yaşanılabilir çevreler de üretebildi insanlar bir zamanlar. Toprağa dokunulan, suya dokunulan, havaya dokunulan…

 

Karışık Teknik ( Fotoğraf + İllüstrasyon), 20x20cm, 2022.



Yusuf Can Sadık
Resim Bölümü

Yusuf Can Sadık

Resim Bölümü

mehmet.satik2207@gmail.com

2002 yılında Diyarbakır’da doğdu. Lise öğrenimini Diyarbakır güzel sanatlar lisesini 2016-2020 yılları arasında okuyarak mezun oldu. Ülke ve İl genelinde çeşitli sergi ve yarışmalara katıldı. 2020 yılında Hacettepe üniversitesi güzel sanatlar fakültesini kazandı lisans eğitimine ve çalışmalarına devam ediyor.


Delilik

Hiç konuşmadan birinin o anki hissini, ifadesini ve duygusunu anlayabilmek zordur. Kendi kişisel ruh hallerimi ifade edebilmenin yollarını bulmaya çalışıyorum...

 

Ağaç Baskı, 85x80 cm, 2022.

 



Copyright © 2021 - Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Web Yazılım: Renklisayfa • Web Tasarım: Fatih Kurtcu