• SERGİ
  • SUNUŞ
  • KATALOG
  • KOMİTE
  • İLETİŞİM
ALİ YILDIRIM
Grafik Bölümü

ALİ YILDIRIM

Grafik Bölümü

designusnet@gmail.com

Ali Yıldırım 1990 Sakarya doğumludur. Ön Lisansını Düzce Üniversitesi Kaynaşlı MYO Geleneksel Türk El Sanatları bölümünde, Lisansını Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı bölümünde, Yüksek Lisansını Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Görsel İletişim Tasarımı bölümünde tamamlamıştır. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Grafik Sanatta Yeterlik programında yüksek öğrenimine devam etmektedir. Ayrıca 2019 yılında Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Eğitim bölümünde Araştırma Görevlisi olarak göreve başlamış ve görevine hâlen devam etmektedir.


Atatürk'ün Rotası

Kinetik tipografi döngüsü ile hazırlanan animasyon çalışması. 1000x1000, 30 Saniye, Mayıs 2021.



Altan DOYRAN

Altan DOYRAN

Sanatçı, 1990’da Bolu’da doğdu. Lisans eğitimini 2014 yılında İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi İletişim ve Tasarım bölümünde tamamlamıştır. Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı bölümünde Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. Sanatta Yeterlik eğitimine Hacettepe Üniversitesi, Grafik Bölümünde devam etmektedir. Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaktadır.


Sanatçı sanat anlayışı çerçevesinde doğadaki makro mikro ilişkileri sorgulayan ve fraktallar yoluyla matematik gibi görünen nesnel ilişkileri öne çıkarmaya çalışan; doğada görünenin arkasındaki gizli matematiksel yaklaşımlarla detaya indirgenerek gerçek bir simülasyon yaratma çabasıyla eserlerini üretmektedir.



ARDA BİLEN
Grafik Bölümü

ARDA BİLEN

Grafik Bölümü

arda2bilen@gmail.com

Ben Arda Bilen 28 Ağustos 2000 yılında Ankara’da doğdum aslen Trabzonluyum. Büyük Kolej’de 5. Sınıfa kadar okudum, sonrasında G.O.P Necla İlhan İpekçi Ortaokuluna geçiş yaptım ve oradan mezun oldum. Annemin yeteneğimi fark etmesiyle birlikte sanat lisesinin sınavına hazırlanmak için kursa yazıldım ve sınava hazırlandım. Yetenek sınavına girdikten sonra Ankara Güzel Sanatlar Lisesini kazandım. 3 yıl boyunca arkadaşımın önerdiği kursa gitmeye devam ettim. Mezun olduktan sonra üniversite hazırlığıma kurs üzerinden devam ettim. Hacettepe’de yetenek sınavına girdim ve Grafik bölümünü kazandım. Şu an 3. Sınıfta lisan eğitimi görmeye devam ediyorum.


Noni Paniği

Dijital İllüstrasyon

Noni işine bağlı olan bir güvenlik görevlisidir. Büyük bir şirketin parçası olan Noni, gözünden kaçan bir olay yüzünden itibarı zedelenir ve bir daha gerçekleşirse onun kovulacağı söylenir. Buna müsaade etmek istemeyen Noni kendine noni adlı meyvenin özünü enjekte eder ve birden fazla gözü çıkı verir, bu durumda da artık birden fazla gözü olduğu için dikkatsizliğe yer yoktur. İllüstrasyondaki anlatım Noni’nin tekrar hata yapmama durumunun vermiş olduğu paniği gösterir.



ARDAHAN TORUK
Grafik Bölümü

ARDAHAN TORUK

Grafik Bölümü

ardahantoruk@gmail.com

1994 yılında Bandırma’da doğdu. 2016 yılında Çankırı Karatekin Üniversitesi GSF Grafik Tasarımı bölümünü “Yüksek Onur Öğrencisi” olarak birincilikle bitirdi. Lisans eğitimine devam ederken 2016 yılında sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan “Kırmızı Basında En İyiler Reklam Ödülleri 8. Genç Kırmızı’da ” ikincilik Ödülü kazandı. Ayrıca bir diğer çalışması ile kısa liste derecesine sahip oldu. 2016 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Akademiada (KKTC) 7. Uluslararası Sanat Akademisi’ne ve sergisine katıldı. 2017 yılında TÜSAD’ın düzenlediği Dünya Tütünsüzlük Günü Afiş Yarışması’nda sergileme ödülü aldı. Lisans eğitimi sonrası İstanbul ve Ankara’da faaliyet gösteren birçok ajansta grafik tasarımcı olarak çalışmış son olarak Ankara’da sanat yönetmenliği görevini üstlendiği bir reklam ajansından ayrılarak bağımsız çalışmaya başlamıştır. 2019 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Grafik Anasanat dalı yüksek lisans programına başladı. Burada Hacettepe Üniversitesi 50. Yıl Onursal Tasarımlar Sergisi’nin yanı sıra yüksek lisans sergilerine katıldı. Ders dönemini 4.0/4 ortalama ile bitirerek tez çalışmasına başladı. 2019 yılından bu yana kuruluşunda görev aldığı İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dijital Oyun Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi olarak görev yapmakta ve yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.


Covid-19 Hunter

Dijital İllüstrasyon, 297x420 mm



ARZU KANTEMİR
Seramik Bölümü

ARZU KANTEMİR

Seramik Bölümü

kantemirarzua@hotmail.com

Amasya’da dünyaya geldi. Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır. Yine aynı üniversitede Pedagojik Formasyon almıştır. Halen Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsünde eğitimine devam etmektedir.


YANSIMA

 Serbest elle şekillendirme, 20X20X27cm, 2020

 



ASLI ALÇİN
Seramik Bölümü

ASLI ALÇİN

Seramik Bölümü

asli.alcn.00@gmail.com

2017-2018 yılında Gazi üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Görsel Sanatlar Bölümü’nde okudu. Aynı yıl içerisinde, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik ve Cam Bölümü’ne girdi. Halen lisans eğitimine devam eden sanatçı, genellikle algı kavramı üzerinde durmakta ve çalışmalarında bireyin psikolojik etkilerini ön plana çıkarmaktadır. Bu etkilere, daha çok negatif ve duygusal bir yapı hâkimdir. Seramik ile ilgili üretimlerinin yanında video ile ilgilenmektedir. Video çalışmalarında kendi bedenini kullanan sanatçı, aynı zamanda psikolojik etkiyi vurgulayan ses öğelerini de yoğun olarak kullanmaktadır. Katıldığı çalışmalar: 2019 “IX. Uluslararası Macsabal Odun Pişirimi Sempozyumu”, HÜ GSF Seramik Bölümü, Ankara 2020 “2 Oda 1 Kısa- Evde Kısa Film Yarışması”, İzmir 2020. “Bulaşıcı Olan İyiliktir”, Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi, Ankara 2021 “Kitap”, Takı Tasarım Yarışması, HÜ GSF Heykel Bölümü, Ankara 2021 “Uzaktan/ Yakına” 1. Online Karma Sanat Sergisi 2021 ‘‘Kendine Ait Bir Devrim ’’ HÜ GSF Heykel Bölümü, Ankara


Palyaço, Benzer

Seramik, el ile şekillendirme

Palyaço (TDK) “ Kendisini seyredenleri güldüren ve eğlendiren, acayip kılıklı, yüzü aşırı ve komik biçimde boyalı oyuncu.’’ anlamına gelmektedir, fakat burada bu algının aksini görmekteyiz. Palyaçonun mutlu olmayışı kanıksadığımız algının değişmesini ve normların yıkımını vurgulamaktadır.

En 24, boy, 21 cm

 

Seramik, el ile şekillendirme

Henri Bergson’un Gülme isimli kitabından yola çıkılmıştır.  “ Kendi başına açıklanamayan gülünç bir biçim ancak bir başkasıyla benzerliği üzerinden anlaşılır hale gelir.’ ’   

En 15, boy16 cm



ASLIHAN CANLI
Resim Bölümü

ASLIHAN CANLI

Resim Bölümü

aacanli9@gmail.com

1993 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümünden mezun olduktan sonra 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Heykel Bölümünü kazandı. 2 yıl öğrenimine devam ettikten sonra okuldan ayrıldı. 2018 yılında yeniden sınava girip Hacettepe Üniversitesi Resim Bölümünü kazandı. Üçüncü sınıf öğrencisi olarak öğrenimine devam etmektedir.


Beklemede

Tuval üzerine karışık teknik, 70x100, 2021



ASUDE NUR KOÇ
Resim Bölümü

ASUDE NUR KOÇ

Resim Bölümü

6 Temmuz 1998 yılında Mersin’de doğdu. Mersin Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi 2016 yılın da mezun oldu, 2016 da Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Resim bölümünü kazandı. Bir yıl İngilizce Hazırlık okudu . 2017 yılında bölüme geçti. Okul hayatı boyunca aktif bir öğrencilik geçirdi . Alan dışı bölümlerle de ilişkiler kurup,faaliyet yürüttü. Bir çok teknik ve bilgi edinip , denemeler yaptı.ve son zamanlar da karakaleme yoğunlaştı. Öğrenimini son sınıf olarak halen devam ettirmekte.


Bir Sürü

Bristol üzerine Karakalem , 100 x 70 cm ,2021



AYÇA NUMANOĞLU
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

AYÇA NUMANOĞLU

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

ayca14609@gmail.com

1996 yılında Antalya’da doğdu. Hacı Malike Mehmet Bileydi Anadolu Lisesi ve Adem Tolunay Anadolu Lisesi’nde eğitim gördü, 2016’da Hacettepe Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünü kazandı. Doğa, özellikle kuşlar ile ilgileniyor.


Bir Bütünün İçinde

Renk doku malzeme / Kolaj

“Bir bütünün içinde;

Gözün parçalara ayırdığı mı?

Yoksa birbirimize yakınlaştıkça bütünleşmiş

Her biri özgün ve özgür parçalar mıyız?

Biricikliğimizin görülmediği tekdüzelik

Birbirimize yakınlaşınca mı özel

Yoksa bir bütünün içinde

Özgün yeri bulabilmemiz mi güzel?”



AYLİN ALKAN
Seramik Bölümü

AYLİN ALKAN

Seramik Bölümü

aylin.seramik@hotmail.com

2011 yılında Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümünde lisans eğitimini tamamlayıp, 2017 yılında aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi Seramik Ana sanat Dalı’nda Sanatta Yeterlik eğitimine başladı ve halen aynı Üniversitede Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır. Yurtiçi ve yurtdışında birçok sergi ve sempozyumlara katılmıştır. 1 Uluslararası ve 1 Ulusal ödülü bulunmaktadır.


Şatafat

Alçı kalıp tekniği ile döküm, 40x9x9 cm

İnsanoğlu güncel buldukları ile sürekli bir devinim içerisinde, hayat ve teknoloji ile çok yorulmuştur. Her şeye çabucak sahip olma isteği çağımızın vazgeçilmez sorunlarından biri haline gelmiştir. Tamamen bir gösteri dünyasında hayatımız bir çerçeveye dönüşmüştür. Bu şatafatlı dünyada tabanına oturmayan duygusallık ve derinlikten tamamen uzakta olup, her şey bir gösteri halini almıştır.



AYLİN GÜNGÖR
Grafik Bölümü

AYLİN GÜNGÖR

Grafik Bölümü

aylin.gungor@giresun.edu.tr

2007’de Aydın Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümünden mezun olmuştur. 2011 yılında Anadolu Ün-iversitesinde sanat eğitimini tamamlamıştır. 2010-2011 Bahar döneminde altı aylığına Erasmus Öğrenci Değişim Programıyla Slovenya Ljublijana Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Grafik Tasarım ana sanat atölyesinde Prof. Bojan Kovačič’ten eğitim almıştır. 2013 yılında Mersin Üniversitesinde yüksek lisans eğitimine araştırma görevlisi olarak başlamıştır. 2020 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel San-atlar Enstitüsü Grafik Sanatta Yeterlilik programını başarıyla tamamlamıştır. Ayrıca Sanatçı, 2018 yılın-dan bu yana Giresun Üniversitesi Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümünde öğretim görevlisi olarak ders vermektedir. Uzmanlık Alanları: İllüstrasyon, Çizgi Roman, Tasarım ve Sanat Bienalleri.


Bütün Ümidim Gençliktedir

Bütün Ümidim Gençliktedir, Dijital Tipografi.

Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler!

Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan

dolayı çok memnun ve mesudum.

Mustafa Kemal Atatürk



AYŞE NUR AKSOY
Seramik Bölümü

AYŞE NUR AKSOY

Seramik Bölümü

aysnuraksy@gmail.com

Ben Ayşe Nur Aksoy, 1995 yılında İstanbul’da doğdum. Lise eğitimini 2013 yılında Sağmalcılar Anadolu Lisesi’nde tamamladım. İstanbul Üniversitesi’ndeki eğitimimi bırakarak, Atölyelerde desen eğitimi almaya başladım. Daha sonra Sevim Kaya resim atölyesinde asistanlık yapmaya başladım. O dönemde birkaç duvar resmi çalışmaları yaptım. 2019 yılında Hacettepe Güzel Sanatlar Üniversitesi Seramik ve Cam Bölümünü kazandım. Eğitimime Ankara’da devam etmeye başladım. Burada farklı disiplinlerde çalışma fırsatı yakaladım. Pandemiden dolayı İstanbul’a geri döndüm ve hala burada yaşamaktayım ve eğitimime uzaktan devam etmekteyim. Şu an bir cam atölyesinde (Yakamoz Glass Works) bir proje üzerine çalışmaktayım.


Olaylar Olayların İçindedir

40 x  29,5 cm (2021)  / kağıt üzerine kalem

Detaylarda kaybolmak, boğulmak, keşfetmek, var olmak... Anksiyetenin etkisiyle yaşamdaki detaylara takılmaya başladım. Bu detaylardan oluşan bir balonun içinde yaşamaya benziyor. Bütünler içinde parçalara indim, parçalardan farklı bütünler elde etmeye başladım. Detayları görsel olarak ele alıp, kağıt üzerine kalemle detaylar çizdim, parçalarla kompozisyon kurup bir bütün yakaladım ve kolaj oluşturdum. Her detay, bir bütün oluşturuyor. Her şey iç içe, olaylar olayların içindedir.



AYSU KILIÇ
Seramik Bölümü

AYSU KILIÇ

Seramik Bölümü

aysukilic09@gmail.com

1997 yılında Ankara’da doğdu. 2015 yılında Güzel Sanatlar Lisesinden mezun olup, 2016 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam bölümünü kazandı. 2021 yılında lisans öğrenemini tamamlayıp Hacettepe Üniversitesi nde yüksek lisans yapmaya başladı. 2017 ve 2018 yılında yapılmış olan ‘’Macsabal Odun Pişirimi’’ sempozyumuna katılmış olup, 2019 ARTANKARA Çağdaş Sanat Fuarında Öğretim Görevlisi Füsun Kavalcı’nın küratörlüğünü yaptığı ‘’Öfürükten Bir Sergi’’ projesinde ve 2020 ARTANKARA Çağdaş Sanat Fuarında ise küratörlüğünü Öğretim Görevlisi Mutlu Başkaya’nın yaptığı ‘’20cm3’’sergisinde yer almıştır.




AZİZE NUR GÜNEŞ
Grafik Bölümü

AZİZE NUR GÜNEŞ

Grafik Bölümü

azizenurgunes@gmail.com

Yeni şeyler öğrenmeyi ve denemeyi seviyorum. Resim yapmak en büyük tutkum diyemem ama bir şekilde vazgeçmesi pek mümkün olmayan bir şey benim için. Resim yapmanın hissedebilmek, bazen anıları kaydetmek bazense daha önce göremediğimiz detayları görebilmek adına müthiş bir deneyim olduğuna inanıyorum. Çizgiler aracılığıyla da kişinin pek çok duygu bıraktığına. Kafamın içindekileri görsele dökebilmek; çevremdekilerin bunu anlamlandırması hoşuma gidiyor, bazen de anlam verememesi. Şimdilerde kendi yazdığım hikayelerdeki karakter ve mekanları görsele dökmeye çalışıyorum. En çok da kendimi geliştirmeye. Kısaca değinmek gerekirse, adım Azize Nur Güneş. 20 yaşındayım. Ankara Güzel Sanatlar Lisesi Resim bölümü birinciliğiyle mezunum. Eğitim ve öğrenimime Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı bölümünde devam ediyorum.


Horisons

Dijital çizim,

Çalışmada izlenen kurgusal evren, insanın iç yolculuğuna ev sahipliği yapar. İlkel düşüncede ağaçlar; yaşamın, ölümün ve yeniden doğuşun simgesidir. Mitolojide ise ağaç, Tanrı'ya kavuşmanın yoludur. Ağaçların bakışları gözle görülemeyecek kadar yükselir ve göklerdeki cennete ulaşır. Cennet, Tanrı'nın yanıdır. Burada, ufuklara bakan insan, kendisiyle hesaplaşma halindedir. Esas hikaye ise insanın kendini tanıma ve kendisiyle yüzleşme yolculuğunda, yaşayacağı mücadeleden galip çıkmasıyla başlar.
 



BARAN ALKANER
Resim Bölümü

BARAN ALKANER

Resim Bölümü

baranalkaner21@gmail.com

Diyarbakır’ın ilçesi Bismil’de doğdu. 2020 yılında Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü bitirdi. Giresun Üniversitesi Resim ve Baskı Sanatları Tezli Yüksek Lisans programına kayıt yaptı. Şanlıurfa’da bulunan atölyesinde sanatsal üretimini sürdürmektedir.


Metastaz

Kağıt Üzerine Ağaç Baskı

Covid-19 salgını 2019 yılında ortaya çıktı. Salgın meydana geldikten sonra  tıpkı duvarda oluşan küf ve rutubet gibi hızlıca yayılmaya başladı. Salgının yayılmasını engellemek isteyen insanoğlu; duvarda oluşan küf ve rutubeti engellemek için aldığı tedbirler gibi kapanma ve sosyal mesafe tedbirini aldı. Ancak  alınan tedbirlere rağmen salgın zaman zaman yayılmaya devam etti.
 



BAYRAM ARMUTCI
Grafik Bölümü

BAYRAM ARMUTCI

Grafik Bölümü

bayram.armutci@bilecik.edu.tr

1989 Denizli doğumlu. Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi Söğüt Meslek Yüksekokulu Basım ve Yayın Teknolojileri PR. Programında Öğretim görevlisi Akdeniz üniversitesi  Güzel  Sanatlar Fakültesi  Grafik  Tasarım Bölümü’nden 2011 yılında mezun oldu. Mezun olduktan sonra bir süre freelance grafik tasarımcı olarak çalıştı. Çeşitli fanzin ve dergilere illüstrasyon çalışmaları üretti. Yüksek lisans eğitimini 2016 yılında Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Grafik ASD programında “Matte Painting Tekniğinde Uygulama  Sorunlarının İncelenmesi ve Çözüm Önerisi” başlıklı tezi ile tamamladı. İllüstrasyon, animasyon, konsept tasarımı,3D modelleme, bilgisayar oyunu yazılımları ve oyun tasarımları üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.  Hacettepe Üniversitesi  Güzel Sanatlar Enstitüsü Grafik Sanatta Yeterlik Programında eğitimine devam etmektedir.


Viking Berserker

Dijital illustrasyon 70x100 cm

 

 



BERİVAN NUR YILDIR
Resim Bölümü

BERİVAN NUR YILDIR

Resim Bölümü

nuryildirr@gmail.com

2000 yılında Yalova’da doğdum ve hala Yalova’da yaşamaktayım.2018 yılında Final Temel Lisesi’nden mezun oldum ve 2019 yılında Hacettepe Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü kazandım.Hala bu bölümde 2.sınıf öğrencisi olarak devam etmekteyim.


İsimsiz

40x60, Tuval üzerine yağlı boya

Dünya’da ve özellikle Türkiye’de kadınların ve haklarının sadece 8 Mart Kadınlar Günün’de hatırlanması ve onun dışındaki çoğu günde hor görülmesi,şiddete uğraması ve öldürülmesi gibi olaylara eleştiri niteliğinde yaptığım bir çalışmadır.
 



BETÜL BULDAK
Resim Bölümü

BETÜL BULDAK

Resim Bölümü

betulbuldak@hotmail.com

Ankara’da doğdu. 2009 yılında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim iş Öğretmenliği Programını tamamladı. 2014 yılında aynı üniversitenin Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde Resim Anasanat Dalı yüksek lisans eğitmini tamamladı. Şu an Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat Dalı’nda Sanatta Yeterlik eğitimine devam etmekte ve aynı bölümde araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır.


Bana Tatlı Küçük Yalanlar Söyle

Ağaç, Polyester ve matbaa boyası, 2x 15,5x20x1,8 cm, 2019

Çalışma genel olarak modern dünyada insanın kavrayış biçimlerini belirleyen yapısal unsurların çelişkili yanları ile birlikte, günlük yaşam pratiğinde karşı karşıya kaldığımız gerçeklik biçimlerine dair bir tür sorgulama arayışını ele almaktadır.



BİLGE SIĞIRCI
Grafik Bölümü

BİLGE SIĞIRCI

Grafik Bölümü

bilgeds26@gmail.com

Merhaba ben Bilge; 1998 nisan ayında Fransa/Toulouse da dogdum. 3 yıl kadar sonra Istanbul’ a döndük. Neredeyse her çizer gibi çocukluktan itibaren ilgiliydim çizmeye, ilkokulda resim yarışmasından kazandığım ilk bisikletim benim için hep özel oldu. Liseden itibaren Ankara`ya taşındık. Pozitif bilimlere de yatkındım, o yüzden lise tercihim anadolu lisesi oldu. Önceliğim o dönem sınıf arkadaşlarım gibi mühendislik mimarlık tercih etmekti. Dershaneler, test kitapları arasında bu yarış halinde nefes aldıgım yer test kitaplarına çizdigim illustrasyonlar oldu. Üniversite dönemi geldiginde son anda karar degiştirip üniversite tercihi yapmadım. Bu karar benim için dönüm noktası oldu. Bir yıl yetenek sınavlarına hazırlanıp güzel sanatlarda okumak istedim. Sınava hazırlık fırsatı bulamadan kendimi denemek istedim. Yetenek sınavına girip o yıl 2016’ da 1 yıl Gazi Üniversitesi’ nde Grafikk Tasarım böümde okurken endüstri mühendisligi dersleri de aldım. Mühendisligin istedigim tasarım özgürlügü bana vermeyecegini anlamış oldum. O yıl sonunda Hacettepe Grafik Tasarım bölümüne 2017 de tekrar sınava girip lisans eğitimimi orda tamamladım. Üniversiteye başlangıcımdan itibaren özellikle animasyon ve illüstrasyon alanında bazen bireysel bazen takım çalışması freelance projelerde kendimi geliştirmeye çalışıyorum.




BİLGE PEKİNCE
Resim Bölümü

BİLGE PEKİNCE

Resim Bölümü

bilgepekince2013@gmail.com

1991 yılında Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini Ankara’da tamamladı. İlk üniversite eğitimini 2009 - 2013 yılları arasında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Öğretmenliği Bölümü’nde tamamladı. Üç sene özel bir inşaat şirketinde teknik ressamlık yaptı. Sanat eğitimi alma kararıyla 2017 yılında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde eğitimine başladı. Bir sene sonra Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne kayıt oldu ve burada son sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam etmektedir. Deneysel Sanat dersi kapsamında katıldığı karma sergileriyle birlikte 2020 yılında Beytepe Sanat Galerisi’nde ‘11’ isimli karma sergisine katılmıştır. Atis Fuarcılık’ın düzenlediği Art Ankara Çağdaş Sanat Fuarı’nın Sahiplenme konulu yarışmasında ikinci olmuştur ve yarışmanın karma sergisine katılmıştır.


Yol

‘’Yol’’, 35x50 cm, Kâğıt üzerine füzen ve kuru kalem, 2020

 

Değişimin ve kayıpların bende yarattığı boşluk hissi ile ilgili çalışmalar üretiyorum. Bu hissetme halini, bazen çukurlarla bazen de nesnelerin içinde bulunduğu geniş siyah mekanlarla gösteriyorum.



BİLGEHAN YILMAZ
Grafik Bölümü

BİLGEHAN YILMAZ

Grafik Bölümü

bilgezegen@gmail.com

Dergi, blog ve e-ticaret platformlarında 6 yılı aşkın keyifli, ulaşılabilir, araştırmacı ve özgün işler üretme gayretinde. TED Koleji Sayısal Mezunu. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Moda Tasarımı Lisans Eğitimini tamamladı.Hacettepe Üniversitesi'nde Grafik Tasarım Master'ına devam ediyor. Karikatür alışkanlığından gelen manipüle etme, mizah dokunuşları ve düşündürücü kompozisyonlar benimsediği ve keyif aldığı tasarım anlayışlarıdır. 25 yaşında ve Samsunlu.


Ata'ya Özlem

Dijital, 1:1 Kutlama Kartı

Bize en büyük armağanın; özgürlük. 
Özgür düşünüyorsam, özgün olabiliyorum.
Özgünsem, farklıyım ve farkındayım.
Ama en çok bu büyük özgürlükte, çok özlüyorum...



BURAK KABASAKAL
Resim Bölümü

BURAK KABASAKAL

Resim Bölümü

burakkbskl57@gmail.com

1995, Sinop. 2013 Yılında Sinop Güzel Santlar Lisesi Resim bölümünden mezun oldu. Şuan Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünde 4. sınıf olarak öğrenimine devam eden Kabasakal, Ankara’da okuyor ve yaşıyor.


İşlev Dışı

Kağıt üzerine toz pastel ve kömür, 50x70cm 2020.

Nesneler dünyasında insanın kendisinin de bir nesne olduğu ve bu nedenle en basit bir nesnenin işlevini yeniden ele alıp işlevsiz bir başka nesneye çevirdim bu eserimde.



BURCU AKSOY
Grafik Bölümü

BURCU AKSOY

Grafik Bölümü

burcuaksoy@hacettepe.edu.tr

1990 yılında Ankara’da doğdu. 2013 yılında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Öğretmenliği Anabilim Dalı’ndan onur derecesi ile mezun oldu. 2011 yılında öğrenci değişim programıyla İtalya’da Accademia di Belle Arti di Macerata’da resim ve grafik tasarım üzerine eğitim aldı. 2019 yılında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Bileşik Sanatlar Anasanat Dalı’nda “Çocuklara Yönelik İllüstrasyonlu Sanat Terimleri Sözlüğü” başlıklı teziyle yüksek lisansını tamamladı. Bu tezinde illüstrasyon kavramı bağlamında yaptığı araştırmalar ve elde ettiği verilerden hareketle illüstratif bir kitap tasarımı gerçekleştirdi. Yurt içi ve yurt dışında birçok sergiye katıldı. Grafik tasarım alanındaki çalışmalarının yanı sıra sanat eğitmenliği de yapmaktadır. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.


“Onlar” Dijital İllüstrasyon, 2021

“Ruhsa birden fazla var bende. Bense benden daha fazlası.” demişti Pessoa. Binlerce düşünce ve binlerce hikâye, binlercesi var içimde. Her gün karşılaştığım bedenlerinizin içinde taşıdığınız farklı ruhlar, göründüğünüzden daha fazlası, biliyorum. Ne zaman denk düşecek karşımdaki sizle gördüğüm ruhunuz?



BUSE ÇALPAN
Seramik Bölümü

BUSE ÇALPAN

Seramik Bölümü

busecalpan@gmail.com

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni 2017 yılında tamamladı. Lisansüstü akademik çalışmasına Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik Ana Sanat Dalı’nda tezini tamamlayarak devam etti. Araştırmacı, çalışmalarında gerçeklik kavramına odaklanır. Gerçeklik kavramını bir oyun kurgusu ile sunar. Sanatsal araştırmalarındaki bu kurguda gerçeklik kavramını mekân, ışık, boşluk, algı, dil, nesne, imge ve bilgi gibi kavramlarla birlikte düşünür. Bu kavramların birlikteliği ile getirdikleri benzerliklerden ve ayrımlıklardan faydalanarak izleyicisine yeni alanlar oluşturmayı hedefler. Bu oluşumu gerçekleştirirken seramik malzemenin yanında kağıt, demir çubuk, pipet, ip, mum, fener, cam gibi malzemeler ile teknolojiden faydalanarak üretir. Üretimlerinde etkileşimli olmayı amaçlar.


Denge

Denge, Seramik (Elle Şekillendirme), 980 derece, 10x10x44 cm.

Açıklaması: Mitolojik açıdan ele alındığında farklı inanışlarda birçok anlamı barındıran fil figürü bu eserde ele alınmaktadır. Feng Shui’ye göre fil uğurlu ve güçlü bir semboldür. Kraliyet gücünün amblemini taşır. Zeka, kavrayış, bilgelik, sabır, haysiyet, barış ve sevgi aynı zamanda, istikrar ve şansın sembolü olarak görülmektedir. Eserlerimde kavramları bir oyun kurgusu ile ele aldığımdan burada ki oyunda da filin ağır vücudunu taşıyan ayaklarına farklı bir yorum getirerek anlamlarını içerebilmesi sorgusu vurgulanmaktadır. Başka bir deyişle formsal bir arayış içinde bildiğimiz görüntünün dışına çıkıldığında anlamları da değiştirebilir miyiz ? sorusu çalışmanın merak edilen hikayesidir.



ÇAĞRI KAŞ
Grafik Bölümü

ÇAĞRI KAŞ

Grafik Bölümü

cagri.kas.97@gmail.com

1997 yılında Isparta’da doğdu. 2015-2016 yılları arasında Mersin Üniversitesi Teknoloji Fakültesinde Otomotiv Mühendisliği eğitimi gördü. 2016’da Mersin Üniversitesinden ayrılıp Süleyman Demirel Üniversitesi G.S.F. Grafik Tasarım Bölümünde lisans eğitimine başladı. 2018’de Erasmus+ aracılığıyla Finlandiya Lapland Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Arktik Sanatlar ve Tasarım alanında eğitim gördü. Lisans eğitimini gerçekleştirirken, farklı müşterilerden serbest işler edinerek piyasayı deneyimleme fırsatı yakaladı. 2020’de Süleyman Demirel Üniversitesi G.S.F. Grafik Bölümünden mezun oldu. 2020 Ekim ayında Hacettepe Üniversitesi G.S.E. Grafik Anasanat Dalında yüksek lisans yapmaya başladı. Şu anda yüksek lisans eğitimini sürdürürken, serbest çalışarak dijital illüstrasyon ağırlıklı çalışmalar gerçekleştirmektedir.


İlteril

Dijital Boyama

Tarihte Işık Halkı olarak bilinen Luvi Halkından esinlenilip, kurgusal bir evrende yurdunu savunan ve ışık için savaşan bir efsanevi kadın savaşçı konsepti çalışması. Eski Türkçede geçen, “Yurdunu seven, koruyan, gözeten” anlamına gelen İlter isminin sonuna -il eklenilerek feminen bir yapı yakalanmaya çalışılıp savaşçıya İlteril ismi verilmiştir.



CANER KAHYA
Grafik Bölümü

CANER KAHYA

Grafik Bölümü

1987 yılında doğan Caner Kahya, 3 Boyutlu Modelleme ve Animasyon Uzmanı olarak çalışmaktadır. Sergilenme ve Yayınlar // • I.D.E.F 2018 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı. • I.D.E.F 2019 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı. • Modsimmer 2019 ODTÜ-TSK Modelleme ve Simülasyon Araştırma Geliştirme Uygulama Merkezi Fuarı/ Usmos Konferansı. • AvrasyaGrafik,Modelleme ve Renderlama yarışması. 4. Mansiyon. (2021) • Dumlupınar Karma Resim Resim Sergisi (2013) Ödüller // 1) Eskirim Bronz Madalya. 2) Bilim Şenliği Madalya. 3) Dumlupınar Üniversitesi - Yüksek Onur Öğrencisi (2012 Resim). 4) Dumlupınar Üniversitesi - Onur Öğrencisi (2017 Çizgi film animasyon). 5) AvrasyaGrafik,Modelleme ve Renderlama yarışması. 4. Mansiyon. (2021)


2048

2018 yılında 138 milyar dolar olan dünya oyun sektörü hacmi, 2020 yılın da 170 milyar doları aşmıştır. Kısa sürede büyüme sağlayan Türkiye oyun sektörü, 2,4 milyar doların üzerinde yatırım alarak dünya genelinde 18. Sıraya ilerlemiştir.

Sanat ve teknolojinin ortak buluşma noktası olan dijital oyun sektörü, sektörde yer alan ve GAZİ MUSTAFA KEMAL Atatürk’ün izinden giden gençlerin enerji ile daha da iyi yerlere ilerlemekte ve ülkemize katma değer sağlamaktadır.



CEYDA NUR AKCAN
Seramik Bölümü

CEYDA NUR AKCAN

Seramik Bölümü

ceydakcan@gmail.com

1999 yılında Ankara’da doğdu. 2017 yılında Aydınlıkevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo ve Televizyon Bölümü’nden mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü’ne girdi. 2019 yılında IX. Uluslararası Hacettepe Üniversitesi Macsabal Odun Pişirimi Sempozyumu’nda asistan olarak görev aldı. Çalışmalarına Ankara’da devam etmektedir.


Kayıp 1, Kayıp 2, Bölünme

KAYIP 1

Seramik ve Karışık Malzeme/25x10X16/2021

İnsan, var olduğu günden bu yana, dünyada yer edinmeye çalışmıştır. Mağaralarda başlayan yer arayışı, insan doğaya hükmetmeye başladığından itibaren büyümüş, genişlemiştir. Bu arayış genişledikçe yeni ihtiyaçlar doğmuş, ihtiyaçlar doğdukça da daha fazlasını isteme arzusu insanı sarmıştır. Elde ettiği gücü yine daha güçlü olmak için kullanmıştır. Bu hırs ve güç kaosunun içinde, insanlar ve hiçbir şeyin farkında olmayan çocuklar kalmıştır.

 

KAYIP 2

Seramik ve Karışık Malzeme/10x10 x21 cm/2021

İnsan, var olduğu günden bu yana, dünyada yer edinmeye çalışmıştır. Mağaralarda başlayan yer arayışı, insan doğaya hükmetmeye başladığından itibaren büyümüş, genişlemiştir. Bu arayış genişledikçe yeni ihtiyaçlar doğmuş, ihtiyaçlar doğdukça da daha fazlasını isteme arzusu insanı sarmıştır. Elde ettiği gücü yine daha güçlü olmak için kullanmıştır. Bu hırs ve güç kaosunun içinde, insanlar ve hiçbir şeyin farkında olmayan çocuklar kalmıştır.

 

BÖLÜNME

Elle Serbest Şekillendirme/26x34x57 cm/2020



DENİZ ÖZLÜ
Seramik Bölümü

DENİZ ÖZLÜ

Seramik Bölümü

denizozlu182@gmail.com

1997 yılında Ankara’da doğdu. 2015 yılında sanat ve tasarıma olan ilgisinden dolayı Hacettepe Üniversitesi Seramik ve Cam Bölümü’nde öğrenciliğine başladı. Öğrenciliği sırasında birçok sergiye katıldı, çeşitli sempozyumlarda sanatçı asistanlığı yaptı. 2019 yılında Erasmus programını ve stajını tamamladı. 2020 yılında lisansını tamamladı. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Sanat ve Tasarım Sergisi dahil olmak üzere çeşitli online sergilere katıldı. 2020 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimine başladı. Eğitimi hâlen devam etmektedir.


Epiphany

Epiphany, Plaka yöntemiyle elde şekillendirme,

Uykudan uyanma, aydınlanma, kendini bulma



DENİZ GÜLER
Seramik Bölümü

DENİZ GÜLER

Seramik Bölümü

deniz.guler1@hotmail.com

06.01.1998, Ankara 2017 - Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik Bölümü lisans Öğrencisi.


''Yansıma''

Şamotlu çamur, ayna, siyah maket kartonu,  serbest el ile şekillendirme.

'Korkularımız, kaygılarımız, sevinçlerimiz ve endişelerimizi saklamaya çalışsak bile yüzümüze yansır.. iç dünyamızdaki duyguların yansıması...''


 



DUYGU ÖZTÜRK
Grafik Bölümü

DUYGU ÖZTÜRK

Grafik Bölümü

ozturkduygu1903@gmail.com

26 Ocak 2002’de İzmir’de doğdu.7 yaşında katıldığı resim yarışmasında öğretmeni tarafından resme olan yatkınlığı keşfedildi. İlkokul ve ortaokul öğrenim hayatı boyunca birçok yarışmada derece kazandı. Ortaokul son sınıfta resme olan ilgisi Anadolu lisesi yerine güzel sanatlar lisesini tercih etmesine sebep oldu. 2016’da Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesine başladı. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hayata geçirilen “Türk masal geleneği ve masallarımızın kültür değerlerimize uygun şekilde görsellenmesi” projesinde yer aldı. 2019 yılında Türkiye geneli 10 başarılı eskiz defterini ödüllendirmeyi amaçlayan “Mehmet Güleryüz Defter Projesi”nde derece aldı. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Grafik bölümünde lisans eğitimine devam etmektedir.


Cem Karaca

Dijital İllüstrasyon



E. JESSICA McKIE
Grafik Bölümü

E. JESSICA McKIE

Grafik Bölümü

1985 yılında ABD, Charleston’da doğdu. 2003-2007 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi GSF Grafik Tasarım Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. 2006-2007 yılları arasında Hogeschool Ghent, Belçika’da grafik tasarım eğitimi aldı. Sanat Yönetmeni olarak çalıştığı 8 yıl boyunca önemli reklam ve lansman kampanyaları süreçlerini yürüttü. Aynı zamanda TRT ve RTÜK kurumları için hazırlanan belgeseller ve kamu spotları sanat ekiplerinde yer aldı. 2017 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Grafik Ana Sanat Dalında ve İspanya, Escola de Art i Superior de Diseno’da, “Grafik Tasarım İlkeleri Doğrultusunda Ankara Kenti İçin Bir Marka Kent Tasarımı Önerisi” konulu tezi ile Yüksek Lisans Programını bitirdi. 2017yılında yine Hacettepe Üniversitesi GSF Grafik Ana Sanat Dalında Sanatta Yeterlik Doktora Programına başladı. Bugüne kadar yurt içi ve yurt dışında birçok sergi ve projede yer aldı. Sanatçının farklı disiplinlerde29 ödülü bulunmaktadır. Tasarımcı; kent kimliği tasarımları, sergi/mekan grafikleri ve multimedya konuları üzerine çalışmalarına devam etmektedir. Ödül /Sergi 2018, 4. İstanbul Tasarım Bienali, Davetli Konuşmacı 2018, Pera Müzesi, Sarsılan İmge Jürili Sergi 2018, MEKSİKA, Mumedi Mexican Museum of Design 2017, İSPANYA, Ayuntamiento de Madrid, MadridGráfica17 2017, UNESCO Litvanya Ulusal Komisyonu, Kültürel Yıkıma Karşı Görsel Hafıza Mirası, Karma Sergi 2016, ALMANYA, GREEN SCREEN Internationales Naturfilmfestival Eckernförde 2016, 3. İstanbul Tasarım Bienali, Karma Sergi 2016, Romanya Büyükelçiliği, Karma Sergi


İsimsiz

Dijital Tasarım 70x100cm 



EBRAR KURUÇAY
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

EBRAR KURUÇAY

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

kurucayebrar@gmail.com

1996 yılında Sivas’ta doğdu. 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde lisans eğitimine başladı. 2019 yılında Fakülte ve Bölüm Birinciliği derecesiyle lisans eğitimini tamamladı. 2019 yılında Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başlamış olup halen eğitimini sürdürmektedir. 2020 yılında Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak başladığı görevini 2021 yılından itibaren Yalova Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü’nde devam ettirmektedir.


İsimsiz

Dijital, Değişebilir boyutta

 

Çalışma, yapının metaforik hikayesinin rölyefik bir anlatımla ifade edilmesiyle oluşmaktadır. Çalışma sahibine ait olan bir strüktür maketinin fotoğrafından alınan kadraj, dijital olanaklardan faydalanılarak 3D görselleştirme programı yardımıyla rölyefik bir şekilde anlatılmaktadır.



EBRU KIRIŞTI
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

EBRU KIRIŞTI

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

ebru_kiristi@hotmail.com

26.10.1992 tarihinde Kastamonu’da doğan Ebru Kırıştı, ilköğretim hayatına 1998 yılında Yunus Emre İlköğretim Okulu’nda başlayıp 2006 yılında Kazım Karabekir İlköğretim Okulu’ndan birincilik ile mezun oldu. Aynı yıl lise eğitimine Ahmet Buhan Lisesi’nde başlayıp 2010 yılında Şehit Teğmen Cemal Tepeli Çok Programlı Lisesi Fen Bilimleri Alanı’nı birincilik derecesi ile bitirdi. Yine aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’ne başladı. Buradaki eğitimini 2014 yılında bölüm ikinciliği ile bitirdi. Bu yıl içinde mobilya ve mutfak firmalarında iç mimar olarak çalışan Ebru Kırıştı, 2015 yılında Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görev yapmaya başladı. 2017 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nde araştırma görevliliğine başlayan Ebru Kırıştı, 2019 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nden “Paylaşımlı Ofis Perspektifinde Çalışma Mekanı Tasarımının İş Hayatındaki Sosyalleşmeye Etkisi” başlıklı tezi ile ‘Yüksek Lisans’ derecesini aldı. Yine aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde ‘Doktora’ eğitimine başladı. 2020 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde araştırma görevliliğine başlayan Ebru Kırıştı, bu kurumda görevine halen devam etmektedir.


Hacettepe Üniversitesi İİBF Kafe Tasarim Eskizleri

Flomaster, tükenmez kalem, kuru boya = kuru boyama tekniği

Arazisi Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi avlusu olarak belirlenen projenin kavramsal çıkış noktasını, fakülte yapısının taşıyıcılarının hem içte hem de dışta mekanları karakterize eden baskın görünürlüğü oluşturmaktadır.



EFECAN SEZER
Grafik Bölümü

EFECAN SEZER

Grafik Bölümü

sezerefecan@gmail.com

1986 yılının ocak ayında İzmir’de dünyaya geldim. T.C. Dicle Üniversitesi Görsel Sanatlar Eğitimi bölümü mezunuyum.. çizerliğe 2010 bir e-dergi olan puhuudergi.com da başladım. Birçok mizah, çizgi-roman, edebiyat dergisi ve fanzinde illüstrasyon ve çizgi öykülerimle yer aldım. 2017 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Grafik Tasarım bölümünde yüksek lisans eğitimine başladım. İmge adında bir kız babasıyım. Diyarbakır’da müzik öğretmenliği yapan Elçin SEZER ile evliyim. Diyarbakır’da yaşıyorum. Aslında sadece yüzeyde leke bırakmayı seviyorum. Lekelerin doğru şekilde yan yana ve üst üste geldiğinde anlamlı bir görüntü oluşturduğunu fark ettiğimde bilinçli olarak illüstrasyon yapmaya karar verdim. Baba olduktan sonra da bu illüstrasyonları çocuklara göre yaptığımda onların mutlu olduğunu farkedip daha çok çocuk illüstrasyonları yapmaya başladım. Aynı zamanda çizgi filmler için story board, mood board, karakter tasarım, proje yönetmenliği gibi faaliyetlerde bulunuyorum.


Mustafa Kemal Atatürk Portresi

Bu portre illüstrasyonu yapılırken siyah beyaz geniş açı bir fotoğraf referans alınmıştır. Blok fırça darbelerinin aralarındaki ilişkiden detayların çıkması beklenmiş ve sonuca ulaşmak için çeşitli sıcak soğuk ve nötr renkler denenmiştir. Adobe Photoshop uygulaması kullanılarak yapılan bir illüstrasyonda bilgisayar grafik uygulama kolaylıkları kullanılmamış, geleneksel teknikler uygulama üzerinde kullanılarak illüstrasyonu sonuçlandırmaya çalışılmıştır.
 



EKREM COŞKUN
Seramik Bölümü

EKREM COŞKUN

Seramik Bölümü

verdastro.org@gmail.com

1 Ağustos 1990’da Konya’da doğdu. 2015 yılında lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünde tamamladı. 2018 yılında Yüksek Lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik Anasanat dalında; “Türkiye’de 1950’ler Sonrasında Seramik Sanatında Plastik Yaklaşımlar ve Bu Bağlamda Attila Galatalı’nın Seramiklerinin Değerlendirilmesi” isimli tezi ile tamamladı. 2021 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik ve Cam Anasanat dalında Sanatta Yeterlik eğitimine başladı. 2018 yılında Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünde Öğr. Gör. olarak göreve başladı, halen aynı kurumda görev yapmaktadır.


Değer

34x27x54 cm

Eser Açıklaması: Cumhuriyet’in ilanından  bu yana milli benliğimiz ve beraberliğimiz  ne yazık ki erozyona uğramıştır. Bu kalıtımsal yozlaşma toplum benliğini etkilediği gibi kent benliğini de olumsuz etkilemiştir. Sağlıklı düşünebilen bir toplum için toplumcu gerçekçi bir yapıda, kent benliğinden haberdar bir nesil hiç olmadığı kadar elzem bir ihtiyaç olmuştur.



ELİF COŞKUN
Grafik Bölümü

ELİF COŞKUN

Grafik Bölümü

elifkalinci@gmail.com

1989 yılında Zonguldak’ta dünyaya geldim. Lise eğitimimi Bartın Güzel Sanatlar resim bölümünde birincilikle tamamladım. 2007 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi bölümünü kazanarak sanat çalışmalarıma devam ettim. 2011 yılında mezun olduktan sonra bir yıl öğretmenlik yaptım ve sonrasında Yüksek Lisans eğitimime başladım. Yüksek Lisans Eğitimimi 2015 yılında tamamladıktan sonra öğretmenlik yapmaya geri döndüm. 2017 yılında Hacettepe’de doktora eğitimime başlatarak kendi öğrenme sürecimi devam ettirmekteyim.


Change The World

Change The World / Dijital Tasarım

Atatürk geleceğin şekillenmesinde gençlerin rolünün ve öneminin her zaman altını çizmiştir ve sözleriyle biz genç sanatçılara aydınlık bir yol çizmiştir. Bu çalışma Atatürk’ün sözünden ilham alınarak hazırlanmış ve şekillendirilmiştir. Geleceği değiştirecek ve şekillendirecek gençlere vurgu yapılmaktadır.  



ELİF BEYAZ
Resim Bölümü

ELİF BEYAZ

Resim Bölümü

beyazeliff@gmail.com

19 Mart 1995’te Çanakkele’de doğdu. Çanakkale Güzel Sanatlar Lisesinde eğitim gördü.2013 yılında Güzel Sanatlar Lisesinden mezun oldu. Ardından 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi resim bölümünü kazandı. 2019 yılında Hacettepe Üniversitesi Yüksek Lisansa başladı. Halen öğrenimine devam etmektedir. Katıldığı sergiler; Güzel Sanatlar Lisesi yıl sonu sergileri, 2011, 2012, 2013 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Galerisi baskı sergisi “Yüzleşme”, “Tehlike”,2017 Tosca Sanat Galerisi “Günlükler”, 2017 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi “The Wall-Fotoğraf Sergisi”, 2017 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi baskı sergisi, 2018 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi “Yüzleşme” sergisi, 2019 Devlet Resim Heykel Yarışması sergileme, 2019 Hacettepe Üniversitesi Mezuniyet Sergisi Cermodern, “Sanat ve Tasarım Sergisi”, 2019 Yakın Doğu Üniversitesi, Baskı Sempozyumu ve Sergisi, Kıbrıs, 2019 Monad Art Platform, “Sentetik Düşler”, 2019 BASE, 2019 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sergisi, “”, 2019 Erimtan Sanat ve Arkeoloji Müzesi, “Bahçede Sanat”, 2020


İsimsiz

Tuval Üzerine Yağlıboya, 90x120 cm, 2021.

Eser açıklaması: Uykuyla birlikte bilinç kavramı da devreye girer ki uykunun en derin hali bilinçdışı hale yakındır. Çalışmalarımdaki asıl amacım uyuyan bedenleri resmederek; uyku, rüya, bilinç, özne-nesne gibi kavramları çözümlemektir. Bireyin iç dünyasının haritasını düşler ekseninde çizerek anlatmaktır. Rüyadaymış gibi bir ortama sahip bu resim sorular sorar; İnsan uyku halinde yeteri kadar bilince sahip mi? Peki, uyku halinde bile bilinci asla kapanmayan insanın ‘’uyanık’’ olan bir hayvan ile karşılaştırılmasında hangisinin bilinci yerindedir?  



EMEL CANSU BÜYÜKKÖSE
Grafik Bölümü

EMEL CANSU BÜYÜKKÖSE

Grafik Bölümü

cansuerenozlıu@hotmail.com

1994 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Grafik lisans programını bitirdikten sonra, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Grafik Bölümünde yüksek lisansımı tamamladım. Şuan da aynı üniversitede grafik alanında sanatta yeterlik programına devam etmekteyim. Pakistan Embassy International Study Group Ankara’da resim öğretmenliği yapmaktayım.


Hep Birlikte

Akrilik ve Dijital Düzenleme

Eserde bu zor günlerin bir yansıması olarak birlik ve beraberlik bilinci üzerine çalışılmış, geçmişteki 19 mayıs kutlamalarının sembolik bir öğesi olan insan kuleleri soyut bir şekilde kullanılmıştır.



EMRE ORAN
Grafik Bölümü

EMRE ORAN

Grafik Bölümü

emreoran@gmail.com 

1982 yılında Karabük’te doğdu. İlköğretim eğitimini tamamladıktan sonra 1996 yılında Çankırı Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ni dereceyle kazandı. 2000 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü’nü kazandı. Henüz lisans eğitimini tamamlamadan Eskişehir’de çeşitli reklam ajanslarında grafik tasarımcı ve sanat yönetmeni olarak çalıştı. 2006 yılında mezun olduktan sonra çeşitli kurumlarda ve şehirlerde grafik tasarımcı ve resim öğretmeni olarak çalışma hayatına devam etti. 2016 yılında Dumlupınar Üniversitesi’nden Grafik Anasanat Dalı yüksek lisans derecesi ile mezun oldu. 2017 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Grafik Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik öğrencisi olmaya hak kazandı. Şu anda sanatta yeterlik tez aşamasındadır. 2019 yılından itibaren ise Düzce Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Dijital illüstrasyon, konsept sanat, 3B modelleme ve animasyon üzerine çalışmalar yapmaktadır.


Balancement – Vasili Kandinski

Dijital Reprodüksiyon

Ünlü ressam Vasili Kandinski’nin eserlerinde kullandığı primitif ve geometriksel şekillerinin 3B olarak modellenip, günümüz dijital sanat ve tasarım yazılımlarıyla tekrardan yorumlanması düşünülmüştür. “Balancement” adlı eseri ise sayısal olarak bu deneysel bakış açısıyla tekrardan üretilmiştir.



ERKAN ÖZKARAKAŞ
Grafik Bölümü

ERKAN ÖZKARAKAŞ

Grafik Bölümü

erkan708@gmail.com

1983 yılında Malatya’da doğdu. 15 yıldır çeşitli ulusal ve uluslararası sergilere katılan tasarımcı, lisans öğrenimini 2011 yılında Akdeniz üniversitesi G.S.F. Fotoğraf Bölümünde tamamladı. 2016 yılında Dumlupınar Üniversitesi Grafik Anasanat Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimini tamamladı, aynı yıl içinde Hacettepe Üniversitesi Grafik Anasat Dalı’nda eğitimine başlamış olup, bu zamana kadar dijital oyun tasarımı ve karakter tasarım ile ilgili çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe katıldı. Tasarımcı, bilgisayar oyunları, konsept ve karakter tasarımı, dijital arayüz tasarımı ve oyun teorisi üzerine çalışmalarına devam etmektedir. 


Vapur

Dijital Tasarım, 70x100cm 
 



ESRA TUNCALI
Grafik Bölümü

ESRA TUNCALI

Grafik Bölümü

1986’da Ankara’da doğdu. Ankara Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi 2008’de Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde lisans programını bitirdi. 2010 yılında Erasmus programı ile, İtalya/Venedik Üniversitesi( universita di venezia) görsel sanatlar bölümünde eğitim gördü. 2011’de Hacettepe Üniversitesi Grafik Ana Sanat Dalı’nda Çocuk pop-up kitaplarının tasarım sorunları ve teknikleri: Bir uygulama isimli teziyle yüksek lisans eğitimini tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Grafik Ana Sanat Dalı’nda 2014-2017 yılları arasında araştırma görevlisi olarak görev almıştır. Halen 2013 yılında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde görevini sürdürmektedir.


19 Mayıs ve Atatürk

Karakalem, Akrilik ve CGD

Çalışmada günümüzün gençlerine çok kısa bir hatırlatma olarak; 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bugün İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan ettiği vurgulanmıştır.



ESRA ÖKMEN
Grafik Bölümü

ESRA ÖKMEN

Grafik Bölümü

esraokmen16@gmail.com

Adım Esra Ökmen. 1995 Ankara doğumluyum. 25 yaşındayım. TOBB ETÜ Elektronik Mühendisliği bölümünden 2018 yılında mezun oldum. 2021 Ocak ayında başladığım Udo Games isimli oyun şirketinde oyun görselleri tasarımcısı olarak çalışmaktayım. Hobilerim arasında sinema, felsefe, wing tsun ve kişisel şehir projeleri bulunmaktadır. En sevdiğim müzik türü punk, steampunk ve gypsy müziklerdir. En sevdiğim ve yakın hissettiğim hayvan ise ahtapottur.


Ask.

Dijital tasarım
ask.design isimli, sanat projelerimi altında toplamak istediğim kişisel markam için hazırladığım illustrasyon çalışması
 



F.BÜŞRA ŞAHİN
Seramik Bölümü

F.BÜŞRA ŞAHİN

Seramik Bölümü

fbsryldz@gmail.com

1994 yılında Ankara’da dünyaya geldi. İlk ve ortaöğretimi Ankara’da tamamladı. 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi / Seramik ve Cam bölümünde lisans eğitimine başladı. Lisans eğitimi boyunca; “Temel Seramik 1.Sınıf Atölye Sergisi, 2016”,”Patika,2018”, “Seres’18,2018” ,”Bakış, Zaman, Zemin 2019 Sanat ve Tasarım Sergisi, 2019” , “ Macsabal Uluslararası Odun Pişirim Sempozyumu gibi çeşitli sergi ve sempozyumlarda yer aldı.2019 yılında başarı bir şekilde lisans eğitimini tamamladı. Lisans eğitiminin ardından eğitim hayatına ara vererek Ankara Seramik Fabrikası / Ar-Ge Merkezinde Araştırman olarak görev aldı. Şu an da Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik ve Cam bölümünde Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.


Çantalar Serisi

Seramik / 14x14 lük Plaka Üzerine Elle Serbest Şekillendirme, 2019

Senin Yolculuğun Nereye?  

Hangisi ağır geliyor sana? Yüreğindekiler mi yoksa aklındakiler mi? Hangisinden kaçmak için gidiyorsun o yere ya da hangisine kavuşma arzusu senin ki?

Yaşadığımız olayları çantamıza atar gibi içimize atar, her gittiğimiz yere yanımızda götürürüz. Çantalarımız da kıyafet ve mimiklerimiz gibi ortamına göre şekil değiştirir. İçerisinde ise daima bizden parçalar taşır. Kıyafetlerimiz ve aksesuarlarımız ne kadar farklı olursa olsun aklımızdakiler (çantalarımızdakiler) daima kaçmak istediğimiz olaylardan, bizlerden parçalar taşır içlerinde.



FATMANUR AVCI
Seramik Bölümü

FATMANUR AVCI

Seramik Bölümü

Hacettepe Üniveristesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü 1998 yılında Ankara ‘da doğdum. Kırıkkale Güzel Sanat Lisesi’nde resim eğitimi aldım. 2016 yılında  Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümüne girdim. Lisans öğrencisiyim.


Özgürlük

Elle şekillendirme, 50x50
Toplumdaki kurallara rağmen insanların kendilerine ait özgürlük alanlarının oluşabildiği anlatılmaktadır. Yani toplumsal kurallar değişmeyen katı kurallardır. Bu kurallardan sıyrılarak insan kendi özgürlüğünü yaratır. 
 



FATOŞ ÇAKICIOĞLU İLHAN
Grafik Bölümü

FATOŞ ÇAKICIOĞLU İLHAN

Grafik Bölümü

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümünden 2016 yılında fakülte ve bölüm birincisi olarak mezun oldu. Aynı yıl TOBB ETÜ Tasarım Yüksek Lisans programına tam burslu öğrenci olarak kabul edildi. Yüksek lisans çalışmaları sırasında Vilnius Academy of Arts ‘da eğitim aldı. 2018 yılında yüksek lisans mezuniyetinin ardından Hacettepe Üniversitesi Grafik Sanatta Yeterlik programına başladı. 2019 yılında Başkent Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Şu anda Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaktadır. Dijital illüstrasyon ve hareketli grafikler alanında tasarım çalışmalarına devam etmektedir.


Identity/Kimlik

Dijital Kolaj, 2021
Her birey farklıdır, farklılıklarımız kimliklerimizdir, kimliklerinizi gizlemeyin.
 



FERİT CİHAT SERTKAYA
Seramik Bölümü

FERİT CİHAT SERTKAYA

Seramik Bölümü

feritcihatsertkaya@gmail.com

1992 yılında Ankara’da doğdu. 2014 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünden birincilik ile mezun oldu. Aynı yıl Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans programını kazandı. 2018 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 2019’da Yüksek Lisans programından mezun oldu. 2020 yılı Güz döneminde Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik programını kazandı.  Halen akademik görevi ve Sanatta Yeterlik eğitimi devam etmektedir. 13. Uluslararası Altın Testi Seramik Yarışmasında 3. lük (Gülen Turan Muşkara) ödülü, 5. Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışmasında Mansiyon Ödülü, 9. Uluslararası Muammer Çakı Seramik Seramik Yarışmasında (Kubat Seramik A.Ş.) Özel Ödül ve 11. Uluslararası Muammer Çakı Seramik Seramik Yarışmasında (Ref-San) Özel Ödülü olmak üzere 4 ödülü bulunmaktadır. Çok sayıda ulusal ve uluslararası sempozyumlara, çalıştay ve sergilere katılmıştır.


Anatolian Pots

Kompozisyon 50x14x20 cm, Farklı Ölçülerde formlar (5Parça), 2019
Seramik malzeme,  Torna ve Elle şekillendirme, Farklı Pişirim Teknikleri (1300 °C Odun Pişirimi, 1250 °C Tuz pişirimi, 1150 °C Elektrikli fırın pişirimi). 
 



Fırat Payan
Resim Bölümü

Fırat Payan

Resim Bölümü

pfirat76@gmail.com

Iğdır'da doğdu. İlköğretim, ortaokul ve lise eğitimini Iğdır'da gördü. Iğdır Güzel Sanatlar lisesinde gerekli resim eğitimini aldı. 2018 yılında Kazanmış olduğu Hacettepe Güzel Sanatlar Fakültesinde lisans öğrenimine halen devam etmektedir. Sanatçı şimdiye kadar 3 kişisel olmak üzere, karma ve yarışma sergisine katıldı. Sergi ve Ödüller: Ankara Çayyolu Rotary Kulübü Resim yarışmasında Türkiye Jüri Özel Ödülü 2019 International Virtual Engravist Printmaking Bienal 2020 Türkiye Online Art Project Contemporary Art Initiative 2020 Türkiye Welcome Home Exhibition 2020 England /London


İsimsiz



GİZEM BÜKE ÖZTÜRK
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

GİZEM BÜKE ÖZTÜRK

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

gbukeozturk@gmail.com

1987 yılında Ankara’da doğdum.  Lisans eğitimimi Anadolu Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nden 2012 yılında mezun olduktan sonra çeşitli kurumsal firmalarda mesleğimi icra ettim.  Eş zamanlı olarak Başkent Üniversitesi’nde Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde Yüksek Lisans eğitimime başladım ve 2018 yılında mezun oldum.  Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi,  İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde Doktora eğitimime başladım ve halen devam etmekteyim. Aynı zamanda 2019 yılından buyana Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, İç Mekan Tasarımı Programında Öğretim Görevlisi olarak görev yapmaktayım. 


A Mirror in Kubadabad Palace

30x40 cm, Çini Ayna
Eser 30x40 cm ölçülerinde ayna olarak yapılmıştır. Aynanın kenarlarında 10*10 ham çini bisküvi üzerine sır altı boya ile çalışılmıştır. Sonrasında çini sırrı ile sırlanarak gerekli ısıda pişirilmiştir. 10*10’luk karoların yan yana planlanması ile kenarlarına çerçeve ve ortasında ayna kurgulanmıştır. Kubadabad Sarayı çinileri eserin çıkış noktasını oluştururken, çinilerin günümüze ayarlanarak güncelliğini koruması amaçlanmıştır.  
 



GÖKÇE ONUR
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

GÖKÇE ONUR

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

 gokce.onur@gidatarim.edu.tr

Gökçe Onur, 1994’de Erzurum’da doğdu. 2012 yılında yetenek sınavlarına katıldı ve Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nü kazanarak burada lisans eğitimine başladı. 2016 yılında fakülte birinciliği ile mezun oldu ve Selçuk Üniversitesi-Hacettepe Üniversitesi Ortak Yüksek Lisans Programı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Anabilim Dalı’nda yüksek lisansa başladı. “Yavaş Şehir “Cittaslow” Kavramının Muğla/Akyaka Örneği Üzerinden İç Mekân İncelemesi” isimli yüksek lisans tezini tamamladıktan sonra 2020 yılının Bahar Dönemi’nde Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Ana Bilim Dalı Doktora Programı’na başladı ve eğitim öğretim hayatını halen sürdürüyor. Çeşitli tasarım ve uygulama projelerinde yer alan Gökçe,  2019 yılından itibaren de Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.


Bayır Grup İnşaat Banko Tasarımı

3dMax + Corona 3.0 + Photoshop CC Görselleştirme

Ankara Çakıroğlu Beştepe Plaza’da bulunan Bayır Grup İnşat firması banko tasarımına ait görselleştirme çalışmasıdır. Ofis, kurumsal kimlik dikkate alınarak projelendirilmiş ve banko tasarımı sergi için tercih edilmiştir. Banko, tavan, duvar ve aydınlatma tasarımları bir bütün olarak düşünülmüş, tasarımın çizgisi her birine taşınmıştır. Bankoda kullanılan kademeli üst tablo, akrilik malzemeden tercih edilmiş ve evrensel tasarım ilkeleri benimsenerek tasarım yönlendirilmiştir. 



GÖKHAN ESANS
Resim Bölümü

GÖKHAN ESANS

Resim Bölümü

esansg2@gmail.com

Merhaba adım Gökhan , 13.08.2001 tarihinde , Adana / Ceyhan’da doğdum . İlköğretim ve ortaöğretimimi Mustafabeyli Bölge okulunda başladım ve Osmaniye Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar lisesinde resim eğitimime devam ettim . 2019 yılında mezun oldum , aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümüne girdim . Okulum hala devam etmekte ... Keyifli sergiler diliyorum .


Lahanalar

Lahanalar, Monokrom resim, Akrilik boya 50/70 

Monokrom resim , vb. çalışmalarda tek rengin kullanılmasıdır .



HANDENUR AYDIN
Grafik Bölümü

HANDENUR AYDIN

Grafik Bölümü

aydinhandenur@gmail.com

1995 yılında, Ankara'da doğdu. Atatürk Anadolu Meslek Lisesi'nde Grafik ve Fotoğrafçılık bölümünü bitirdi. Gazi Üniversitesi Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık bölümünde ön lisansını tamamladı. 2018 yılında başladığı, Hacettepe Üniversitesi Grafik bölümünde eğitimine devam etmektedir.


Gelecekteki Uzay

Gelecekteki Uzay / 3D dijital modelleme

 

Eserde; gelecek yüzyıllarda dünyadaki ekosistemin yok oluşu görülmektedir. Hayatta kalma içgüdüsüne sahip insanoğlu yaşanabilir gezegenler aramaktadır. Bu sırada geliştirdiği teknoloji ve gen bilimini kullanarak farklı çözüm yolları oluşturur. Bu çözüm yollarına sahip insanoğlu geliştirdiği teknolojiyi kullanarak, genetiği değiştirmiş canlılar tarafından uzayda yaşamına devam etmesi konusu anlatılmaktır.



HATİCE YILMAZ
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

HATİCE YILMAZ

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

yilmaztugba995@gmail.com

Hatice Tuğba Yılmaz. Lisans öğrenimimi TOBB Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünden 2018 yılında tamamladım. 2019 yılında girdiğim Hacettepe Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünde Yüksek Lisans öğrenimime devam etmekteyim.


Bir Acayip Bekleyiş

19 Mayıs 2021 Genç Sanat başlıklı çevrimiçi sergi kapsamında Cumhuriyet’in kurulmasından sonra modern ve çağdaş bir ulus devletini temsil eden bir kent inşasının temellerinin bir parçası olarak ortaya çıkan Anafartalar Çarşısı’nı ele alan çalışmanın adı Bir Acayip Bekleyiş’tir. Kent çarşılarından, alışveriş merkezine geçiş aşamasındaki Türkiye’nin mekânsal karşılığının vücut bulmuş hali olan Anafartalar Çarşısı, yürüyen merdivenleri aracılığı ile o yıllardan bu yana yaşanılan olaylara şahit olarak katlar arasındaki sirkülasyonu sağladığı gibi geçmiş ve gelecek arasında da bir sirkülasyon sağladığı düşüncesi bu çalışmanın çıkış noktasıdır. Alışveriş merkezlerinin pek çok semte açılması ile popülerliğini yitiren ve hatta yıkılma tehlikesi atlatan Anafartalar Çarşısı, günümüzde Covid-19 salgını beraberinde gelen kısıtlamalar yüzünden içinde sakladığı sanat eserleri ve anılar ile birlikte kapalıdır. Kolaj ve stop-motion tekniği ile kurgulanan bu çalışma, çarşı esnafının zamanla azalan müşterilerini bekleyişi düşünülerek, söz ve müziği Fatih Erkoç’a ait Oynatmaya Az Kaldı şarkısından ilhamla “Bir Acayip Bekleyiş” olarak adlandırılmıştır.



HAZAL YAYALAR
Grafik Bölümü

HAZAL YAYALAR

Grafik Bölümü

hazal.yayalar@gmail.com

1989 doğumlu Hazal Yayalar, 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünden mezun olmuştur. Çeşitli kurumlarda serbest ve tam zamanlı grafik tasarımcı- illüstratör olarak çalıştıktan sonra 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimine başlamıştır. 2015 yılında araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine başlayarak Sanatta Yeterlik eğitimine devam etmektedir. Video oyun konsept tasarımı, karakter tasarımı ve üç boyutlu modelleme üzerine çalışmaktadır.


Pieta

Üç boyutlu illüstrasyon

Michelangelo’nun Pieta eserinin bir yorumu.  Ruhban Amelia ve Laurence “Bloodborne” orijinal karakterleri.
 



HAZAL COHANTİMUR
Resim Bölümü

HAZAL COHANTİMUR

Resim Bölümü

hazalctm@gmail.com

(1997 KARS/Türkiye) 2015 yılında Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesinden mezun oldu. Şuan Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünde okuyan Cohantimur, Ankara’da okuyor ve yaşıyor.


İsimsiz

Tuval Üzerine yağlıboya, 60x50cm, 2021



İSMAİL BEZCİ
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

İSMAİL BEZCİ

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

ibezci@icloud.com

1987 yılında Ankara’da doğdu. 2013 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümünden bölüm birincisi olarak lisans derecesini aldı. 2016 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı. 2017 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Anabilim Dalında başladığı Doktora programına devam etmektedir. 2014 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. Eğitim hayatı boyunca Ulusal ve Uluslararası sergilere katılım sağladı. Çeşitli kurum ve kuruluşlardan Ulusal ve Uluslararası ödülleri bulunmaktadır. İç Mimarlık disiplini dışında resim alanında ahşap ve linol baskı, dijital illüstrasyon ve desen üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. 


Işık

Linol Baskı, 25x37 cm, 2019

Mekan sanatın bir çok dalında nesne, biçim ya da dil ile bir dışa vurum ve temsil aracı olmasının dışında; bir arayışın ve sorgulama nesnesidir. Buradan yola çıkarak mekan ile ilişkili bileşenlerde bu bağlamda değerlendirilebilir. Öyle ki mekanın bileşeni olarak ‘‘ışık’’ ve ‘‘merdiven’’ ilişkisi şiirsel bir anlatıma sahiptir. Çalışma bu şiirsel anlatıma dikkat çekmek üzerine kurgulanmıştır.



İDİL TAYHAN
Grafik Bölümü

İDİL TAYHAN

Grafik Bölümü

2016 yılında TOBB ETÜ Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nden mezun oldum. 2017-2020 yılları arasında ABD’de bulunan Utah State University’de Yüksek Lisansımı (Master of Fine Arts) tamamladım ve aynı okulda 3 yıl öğretim görevliliği yaptım. Şu anda TOBB ETÜ Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışmalarıma devam etmekte ve Hacettepe Üniversitesi Grafik Tasarım alanında Sanatta Yeterlik öğrenimimi sürdürmekteyim.


Fidan

Dijital

Şartlar ne olursa olsun Türk gençliği, sahip olduğu vizyon ve potansiyel sayesinde ülkemizin umut fidanı olarak bizleri ileriye taşıyacaktır.



KANSU ÖZDEN
Grafik Bölümü

KANSU ÖZDEN

Grafik Bölümü

kansuozden@gmail.com

1988 yılı ocak ayında Kayseri’de doğdu. 2007 yılında Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım bölümünü 2. olarak kazandı. Bölüm 1.si ve fakülte 3.sü olarak mezun olduktan sonra iki yıl kadar özel sektörde tasarımcı olarak çalışarak deneyim kazandı. 2013 yılında Millî Eğitim Bakanlığı YLSY bursunu kazanarak Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmeye hak kazandı. Texas eyaleti Houston şehrinde dil kursu sürecini tamamlayarak yüksek lisans eğitimi için Ohio eyaleti Oxford şehrinde yer alan Miami Üniversitesi Deneyim Tasarımı (Experience Design) bölümüne kabul aldı. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ünlü tasarımcılar ve eğitmenler ile eğitim süresi boyunca sık sık çalıştaylarda bulundu. 2016 yılı mayıs ayında “Recreating Memories for Immigrated or Displaced People” başlıklı tezini sunarak sergisini yaptı. Türkiye’ye dönüş yaptıktan sonra esas dönüş yeri olan Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım bölümüne araştırma görevlisi olarak başladı. 2017 yılında Hacettepe Güzel Sanatlar Enstitüsü Grafik bölümünü kazanarak sanatta yeterlik eğitimine başladı. Ders dönemini bitirerek, Yeterlik Sergisi sonrası tez aşamasına geçti. Grafik tasarımda afiş tasarımı, kullanıcı arayüzü, kullanıcı deneyimi ve haricinde yeni medya alanlarında çalışmalar yaparak çeşitli sergilere de katılan Kansu Özden, halen Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım bölümünde Araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır.


19 Mayıs

Dijital Tasarım

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’na özel yapılan tipografik afiş de deneysel bir tutum izlenmiştir. Tipografinin son yıllardaki eğilimlerine yönelik belirlenen afiş tarzının, sade ve zarif olması amaçlanmıştır. 
 



KORCAN İNAN
Grafik Bölümü

KORCAN İNAN

Grafik Bölümü

korcanceleb12@gmail.com

1999 yılında Ankara’da doğdum ve hala burada yaşamaktayım. 2007 yılında eğitim hayatım Âşık Veysel İlk Öğretim Okulunda başladı. 2015 yılında Keçiören Teknik Anadolu lisesinde makine bölümüne girdim. Tasarım hayatım lise hayatında teknik çizimle beraber başladı. Lise hayatım endüstriyel tasarım, robot gövde oluşturma, mekanik aksam ve 3D modelleme üzerlerinde çalıştım. 2019 Yılında Hacettepe Üniversitesi, heykel bölümünü kazandım çeşitli işlerimiz ve birtakım sergilerimiz oldu. Bir yıl sonra bölümümü değiştirip Grafik bölümüne geçiş yaptım ve şu anda 2.sınıfım ve eğitim hayatım burada devam etmektedir.


Triple Seasons

3 farklı doğal ortamda, farklı renk paletleriyle ele aldığım serbest teknikle oluşturduğum illüstrasyon üçlemesi.


 



KÜBRA ÇİÇEKLİ
Grafik Bölümü

KÜBRA ÇİÇEKLİ

Grafik Bölümü

1989, Malatya doğumludur. 2007’de Akdeniz Üniversitesi, Grafik Tasarım Bölümünü birincilikle kazanmıştır ve 2011 yılında mezun oluştur. 2010-2013 yılları arasında Güney Turistik Yayıncılık firmasında grafiker olarak yer almıştır. 2014 yılında Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlamıştır. Dumlupınar Üniversitesi, Grafik bölümü yüksek lisans programından 2016 yılında mezun olmuştur. Yüksek lisans tezinde medikal illüstrasyon eğitimi üzerine çalışmıştır. 2016 yılında Sanatta yeterlik programına Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Grafik Tasarımı bölümünde eğitimine başlamıştır, tez döneminde eğitimi devam etmektedir. İllüstrasyon, bilgisayar oyunları, karakter ve konsept tasarım alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.


a portrait

Çalışma procreate programında dijital illüstrasyon tekniği ile yapılmıştır. Çeşitli eskizler yapılarak karakterize edilmiş bir portre oluşturulmuştur. Renklendirme ve ışık gölgede yer yer illüstratif ve realistik araştırmalara yer verilmiştir.



KÜBRA CANLI
Grafik Bölümü

KÜBRA CANLI

Grafik Bölümü

2018’de Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nden ve 2019 yılında İletişim Fakültesi, Radyo Tv Sinema Bölümünde devam ettiği Çift Anadal Programından 1.lik dereceleriyle mezun oldu. 2019 yılında Gazi Üniversitesi’nden Pedogojik Formasyon Eğitimi Sertifikasını aldı. 2021 yılında başladığı Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Ana Sanat bölümündeki Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Şu an Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Grafik Ana Sanat bölümünde sanatta yeterlik eğitimine devam etmektedir. Öte yandan Başkent Üniversitesi, İletişim Fakültesi, İletişim ve Tasarımı bölümünde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaktadır.


Mektup

Dijital illüstrasyon ve kolaj, 2020

Eserde Diego Rivera’nın Frida Kahlo’ya yazdığı mektupların metoforik bir anlatım dili ile görselleştirilmesi yapılmıştır.



KÜBRA KAYA
Resim Bölümü

KÜBRA KAYA

Resim Bölümü

Renklerden ve yeni şeyler öğrenmeye çalışmaktan hoşlanıyorum. Eğleniyorum. Resim yapmanın; anları ölümsüzleştirmek, onları tekrar hissedebilmek ve daha önce fark etmediğimiz detayları görmek için güzel bir yol olduğuna inanıyorum. Resme bazı kişisel metaforik ögeler ekleyerek duygularımla ilgili hikayeler yaratmayı seviyorum. Aslında bir çok insan ve anlam yatıyor çizgilerde. Bunları oraya saklamayı ve dolaylı bir anlatımla aktarmayı çok seviyorum. Sadece kendimin (ve bazen de yakınlarımın) resimlerimde aslında ne anlatmak istediğimi anlayabilmesi hoşuma gidiyor. Bu, o resmin her zaman farklı algılanabilmesine yol açıyor. Üretim ve üretici arasındaki bağı ifade eden, resmin kişisel/özel tarafını oluşturuyor. Kısaca değinmek gerekirse; 20 yaşındayım, Ankara’da hayatıma devam ediyorum. Kendimi bildim bileli (elbette farklı yeterlilik düzeylerinde olmak üzere) resim yapıyorum. Şu an Hacettepe Üniversitesi Resim bölümünde öğrenim görmekteyim. Tekniğimi ve sanat anlayışımı geliştirmeyi hedefliyorum.


Hayal



KÜBRA NUR HASÇELİKOĞLU
Seramik Bölümü

KÜBRA NUR HASÇELİKOĞLU

Seramik Bölümü

kubranurhascelikoglu@gmail.com

1986 yılında Afyonkarahisar'da doğdu. Lise eğitimini Afyon Lisesi - Fen Bilimleri Bölümü'nde tamamladıktan sonra 2007 yılında “Celal Bayar Üniversitesi - Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” Bölümü'nden, 2009 yılında “Muğla Üniversitesi - Peyzaj” Bölümü’nden Şeref Derecesi ile mezun oldu. 2010 yılında başladığı "Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi - Seramik ve Cam Tasarımı" Bölümü'nü 2014 yılında Yüksek Onur Derecesi ile bitirdi. Yine aynı üniversitede Pedagojik Formasyon eğitimini tamamladı. İstanbul'da cam ve seramik atölyelerinde çalışan sanatçı 3. Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışması ve 10. Uluslararası Muammer Çakı Seramik Yarışmasında Sergileme ödülü almaya hak kazandı. 2018 Seres 4. Uluslararası Seramik Takı Sergisi ve Fantastik Çaydanlık Sergisi’nde 2 eseri sergilenmeye layık görülmüştür. Ulusal ve Uluslararası birçok sempozyum, çalıştay, sergi ve etkinliklere katılan sanatçı 2019 yılında Anadolu Üniversitesi - Seramik Anasanat Dalı'nda Yüksek lisansını tamamlamıştır. 2020 yılında Hacettepe Üniversitesi - Seramik Anasanat Dalı’nda Sanatta Yeterlik eğitimine başlamıştır ve halen eğitimine devam etmektedir.


Yalnızlık

Serbest şekillendirme – Porselen çamuru / 2021

Eser tüm dünyanın günümüzde hala yaşıyor olduğu Covid-19 pandemisi sırasında eve kapanma dolayısıyla evde hissedilen yalnızlığı anlatmaktadır. Bu süreç canlılar üzerinde derin bir etki bırakarak, dinginleşen zihinlerin büyük dönüşümüne tanık olabilir.



LATİFE GÜNİZ AKFIRAT
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

LATİFE GÜNİZ AKFIRAT

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

gunizz13@gmail.com

1999 yılının Ekim ayında Ankara’da dünyaya geldim. Kendimi bildim bileli görsel sanatlara karşı ilgim vardı. Lise zamanlarımda okul sınavlarıma çalışmaktan çok karakalem çizim yapmayı tercih ediyordum. Bazı zamanlar ders hocamdan izin alıp resim hocamla birlikte resim yarışmalarına hazırlanırdım. Bu bölümü seçmemdeki en büyük etken yeni bir şeyler tasarlayabilmek ve bu tasarımı üretebilmenin hayaliydi. Bu işi severek yapabileceğime inanarak bu okula geldim. Mezun olduğumda bile bu inançla yeni eserler üretebileceğimi, bu işi severek yapabileceğimi düşünüyorum.


‘’I. Meclis’’

Suluboya Resim / 2020 



MEHMET MADEN
Grafik Bölümü

MEHMET MADEN

Grafik Bölümü

minimaden@gmail.com

Lisans ve Yüksek lisansını Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümünde tamamladı. 2020 yılında Grafik-Sanatta Yeterlik programına başladı. Halen eğitimine devam etmektedir...


İsimsiz

Sayısal Ortamda Tasarım

Birim miktardaki yüzey üzerindeki yansımasının, birim zamanda yer değiştirmesi üzerinden geriye kalan boşluğun temsili.



MELEK TUNCEL
Seramik Bölümü

MELEK TUNCEL

Seramik Bölümü

melek.t.aydn@gamil.com

1979 İstanbul doğumlu Ankara’da yaşıyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Heykel Bölümünden (Lisans) mezun olup, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde Pedagojik Formasyon eğitimi almıştır. Halen Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik Bölümünde (Yüksek Lisans )Eğitimine devam etmektedir.


Pay

Çamur tornasında elle şekillendirme, Şamotlu kil,1. Pişirim 980 c, 2. Pişirim 1040 c, Metalik Sır, 28x31x26 cm, 2020

 



MERVE BASARVİ
Resim Bölümü

MERVE BASARVİ

Resim Bölümü

Merve Basarvi,(1996 Mardin/Türkiye).2016-2020 Gönüllü kurduğu toplulukla köy okullarını boyadı. 2020 Mardin Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesi Resim Bölümü Mezunu. 2021 Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat Dalında Tezli Yüksek Lisans yapan Basravi, Mardin’de yaşıyor


Blind of Hand-Palm

Tuval üzerine yağlı boya, 20x30cm, 2020

Siz kendinizi ne kadar tanıyorsunuz? Avcunuz kim? Göbeğiniz kim? Kim ayak ,kim böbrek? Kafa kim?

Beden kimdir? Kim beden?



MERVE NAMİDAR
Seramik Bölümü

MERVE NAMİDAR

Seramik Bölümü

mervenamidar@hacettepe.edu.tr

İstanbul’da doğdu. 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik bölümünü kazandı. Kazandığı bölümde eğitimine devam etmektedir. 2019 yılında Hacettepe Üniversitesi kariyer fuarı için Füsun Kavalcı’nın küratörlüğünde oluşturulan “Kariyere Kürek Çekmek” adlı sergide yer aldı. Sergi, üniversite senatosu tarafından Hacettepe Üniversitesi bünyesine kalıcı eser olarak kabul edildi. 2019 yılında IX. Uluslararası Macsabal Odun Pişirimi Sempozyumunda çalışma kurulu üyesi olarak görev aldı. 2020 yılında ArtAnkara 6. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarına Füsun Kavalcı küratörlüğünde oluşturulan ve ekip çalışması olan “Dilek Ağacı” adlı sosyal sorumluluk projesi ile katıldı. 2021 yılında Dokumapark Modern Sanatlar Galerisi “Kadın ve Umut” sergisine kabul aldı. 2021 yılında ArtAnkara 7.Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı artshop alanına “Kavalcı Seramik” bünyesinde sanatçı olarak katıldı. Namidar, çalışmalarına devam etmektedir.


İsimsiz

El ile şekillendirme

İsimsiz, varlığın, durumun ve olayın analizi psikanalizi sonucunda ortaya çıkan inşa sürecidir. Duyguyu somutlaştırır. Sınırsız spontane ve sezgisel arama ile yüzeyin altındaki duyguları ifade eder. Algının inşasına atıfta bulunur.



MÜBECCEL KAYA
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

MÜBECCEL KAYA

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

mubeccelkaya@hacettepe.edu.tr

Mübeccel, Ankara’da doğdu. Tasarım eğitimi ile 12 yıllık eğitim hayatının sonucunda tanıştı. Süreci değerli buluyor, öğrenmeye çalışıyor. 


Mürekkep ayna

Kağıt üzerine çini mürekkebi.

Bireyin etrafında şekillenen düşünceler ve kendi zihnindeki yansımaları betimlenmiştir
 



MURAT ÇALIŞ
Grafik Bölümü

MURAT ÇALIŞ

Grafik Bölümü

akademik.muratcalis@gmail.com

Murat Çalış 1987 yılında Ankara’da doğdu. 2012 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Grafik Programı’nda yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Halen Hacettepe Üniversitesi’de sanatta yeterlik çalışmalarını sürdürmektedir.


"Ici est Très Important!"

Dijital İllüstrasyon, 70x70cm



N. BAŞAK GEREDE
Seramik Bölümü

N. BAŞAK GEREDE

Seramik Bölümü

basakgerede@hacettepe.edu.tr

1998 yılında Ankara’da doğdu. 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünü kazandı. Lisan eğitimi ile beraber Hacettepe Üniversitesi bünyesinde çalışma ve projelerini sürdürmektedir. YER ALDIĞI PROJE ve SERGİLER •    Kağıttan Kayık Sergisi. (2019). Hacettepe Üniversitesine kalıcı eser olarak kabul edilmiş olup Kongre Merkezinde sergilenmektedir. •    IX. Uluslararası Hacettepe Üniversitesi Macsabal Odun Pişirimi Sempozyumu Çalışma Kurulu Üyesi (2019). •     Artankara 6. Çağdaş Sanat Fuarı Dilek Ağacı Sosyal Farkındalık Projesi (2020). •    Rotary Genç Sanatçılar Seçkisi, Değişen Dünya Değişen İnsan Sergisi (2021). 


İyi Geceler

Enstalasyon, 2020. 

Zıtlıklar felsefesinde her zıtlık birbirini doğurur ve kendi zıttını içinde barındırır. Bu anlayışta denge; çelişki, gerilim, farklılık ve çeşitliliklerle baş edilmesi ve bundan uyum yaratılması durumudur.
Uyku kavramı bu zıtlıklardan bir denge yaratılması olgusuna güçlü bir örnektir. Uyumak için uyanık kalmak, uyanık kalabilmek için de uyumak şartı vardır.
Bu eserde olgular üzerindeki zıtlıklar günlük kullanım eşyalarına aktarılmıştır ve üzerinde uyuması mümkün olmayan bir ‘uyku alanı’ yaratılmıştır. Zıt materyallerin bir araya gelişi gerilimi ve çelişkiyi yükselterek alışılagelmiş düzende yeni olma özelliği kazanmıştır. Bu düzenin ikna ediciliği ise kavramsal bir uyuma işaret etmektedir. 


 



NAGİHAN GÜMÜŞ AKMAN
Seramik Bölümü

NAGİHAN GÜMÜŞ AKMAN

Seramik Bölümü

nagihan.gumus@gmail.com

1984 yılında Ordu’nun Perşembe İlçesi’nde doğdu.1990-1998 yılları arasında ilk ve orta öğrenimini yine Perşembe’ de tamamladı. 2002 yılında İstanbul Ortaköy Zübeyde Hanım Anadolu K.M.L. Seramik Bölümü’ nden mezun oldu.2004 yılında İstanbul Teknik Bilimler M.Y.O Cam- Seramik Bölümü’nden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde 2008 yılında lisans, 2017 yılında yüksek lisans eğitimini “Pirinç Kabuğu Külünün Kuvars Olarak Sinter Bünyelerde Kullanılma Olanaklarının Araştırılması ve Özgün Seramik Form Uygulamalarındaki Etkileri” başlıklı sanat çalışması raporu ile tamamladı. Aynı üniversitede 2017 yılında başladığı Sanatta Yeterlik eğitimine devam etmektedir. Akman, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır.


“Modern İnsan”

Kalıpla şekillendirme - elle müdahale, 18X10 cm, ESC3, 1200C

Modern İnsan; kendisine dayatılan otoriter/totaliter ve merkezileşmiş küresel sistem modeli nedeniyle, kendi iç dünyası içinde sıkışıp kalmış ve daralan yaşam alanı içinde bir çıkış yolu bulma çabası içinde kısır bir döngü içindeki insandır.



NAZLI BAŞER
Seramik Bölümü

NAZLI BAŞER

Seramik Bölümü

nazlibaser98@gmail.com

1998 Yılında Ankara’da doğdu. Özcan Sabancı Anadolu Meslek Lisesi, Grafik Tasarım bölümünden mezun oldu. Hacettepe Güzel Sanatlar Üniversitesi Seramik ve Cam Bölümünde son sınıf öğrencisi.


Seçtiğimiz Yollar

Oyma tekniği

Her insan hayatının belli dönemlerinde yol ayrımına girer ve seçimler yapar, bu seçtiğimiz yolların bazıları hayatımızı küçük oranda bazıları büyük oranda etkiler... Konum, yolları ve bu yolların hayatımızı hangi oranda etkilediğini anlatmakta.



NEŞE KANLIKILIÇ
Resim Bölümü

NEŞE KANLIKILIÇ

Resim Bölümü

nesekanlikilic@gmail.com

Neşe Kanlıkılıç, 1995 yılında Diyarbakır’da doğdu. Liseyi Diyarbakır Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde Resim Bölümü alanında tamamladı. 2013’te Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nü kazandı ve 2017 yılında mezun oldu. 2017’de Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde Pedagojik Formasyon eğitimini tamamladı. 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde Resim Bölümü’nde Yüksek Lisansa başladı.


Aidiyete yolculuk

Tuval üzerine akrilik boya, 70x100 cm, 2019



NURİYE DEMİR
Seramik Bölümü

NURİYE DEMİR

Seramik Bölümü

nurseramik55@gmail.com

Samsun'da doğdu.İlk orta ve lise öğrenimini Samsun'da yaptı.Evli ve Gıda Mühendisi ve lise son sınıf öğrencisi iki kız çoçuğu annesidir.Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi, İşletme bölümünden mezun oldu. Kocaeli üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Seramik, Cam ve Çinicilik Proğramından mezun oldu. Seramik stajını İstanbul Alemdağ'da Sanatoryum Deniz Pireci Atölyesinde yaptı. Cam stajını Çanakkale Asos'ta Cam Kanatlar Cam Sanat Atölyesinde yaptı. Çeşitli okullarda ve Halk Eğitim Merkezlerinde Seramik Çini ve Resim derslerinde Eğitimcilik yaptı. Okulların ve Halk eğitimlerin bünyesinde sergiler hazırladı. Yurt içindeki çeşitli sergilere ve sempozyumlara katıldı. HacettepeÜniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam bölümünde son sınıfta sanat çalışmalarına ve öğrenimine devam görmektedir.Ankara'da ikamet etmektedir.




ÖDÜL ATA
Seramik Bölümü

ÖDÜL ATA

Seramik Bölümü

odulata@gmail.com

1985 yılında Ankara’da doğdu. 2010 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı bölümünden birincilik derecesi ile mezun oldu. 2015 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik ve Cam Tasarımı Yüksek Lisans Programını bitirdi. Eğitim döneminde kişisel atölye çalışmalarına devam etti. Bu süreçte biri kişisel olmak üzere birçok karma sergi, sempozyum ve yarışmalara katılarak derece aldı. 2020 yılında kaydolduğu Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik programında eğitimine devam etmektedir.


Beelzebub

Plaka yöntemi, Stoneware,Sırlı 1040°C, Sırüstü dekor, Ahşap çerçeve, Krom kaplama sac koni, Ø: 510mm, h: 620x 110mm, 2015

Oburluk - Beelzebub: Bu ölümcül günah asla tatmin olmayan, aşırıya kaçarak devam eden yeme-içme ile ilgilidir. Beelzebub iblislerin prensidir ve çoğu zaman şeytan ile eşit tutulur. Cehennemde oburlar kurbağa yemeye ve leş kokulu su içmeye zorlanırlar. Oburluk, amaçsızlık ve akıl kaybı meydana getirir. Ağırbaşlılık karşı erdemidir. Bu çalışmada konik ayna anamorfozu tekniği ile doğru görüntüye ulaşılmıştır. Uygulanan anamorfik çizim 360° yerleştirilerek koninin etrafını sarmaktadır.



OĞUZ BALAS
Grafik Bölümü

OĞUZ BALAS

Grafik Bölümü

1982 yılında Çankırı'da doğmuştur. Çankırı Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümünden mezun olmuştur. Lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarım Bölmü'nde tamamlamıştır. Çeşitli reklam ajanslarında Sanat Yönetmenliği yapmıştır. Yüksek lisans eğitimini 2019 senesinde, Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Grafik Anasanatdalı'nda tamamlamıştır. 2016 yılından beri Çankırı Karatekin Üniversitesi, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü'nde Araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır. Halen Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Grafik Anasanatdalı'nda sanatta yeterlik eğitimine devam etmektedir.


Bireysel Silahlanmaya Hayır

Dijital



OZAN HİNDİSTAN
Grafik Bölümü

OZAN HİNDİSTAN

Grafik Bölümü

ozanhindistann@gmail.com

5 Şubat 1996 tarihinde Ankara’da doğdum. İlkokul ve ortaokulu Ankara’da Beytepe İlköğretim Okulu’nda, liseyi de Ankara’da Ümitköy Anadolu Lisesi’nde okudum. Lisans öğrenimimi 2014-2019 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi’nde Geomatik Mühendisliği Bölümü’nde tamamladım. Lisans öğrenimim sonrasında her zaman ilgi duyduğum sanat ve tasarım alanında çalışmaya karar verdim. Video oyunlarına da çok ilgi duyduğum için gelecekte video oyunu konsept tasarımcısı olmak gibi bir hedefim var. Bu hedefime ulaşma yolunda ilk ve bana göre en önemli adımımı atabilmek üzere 2020 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Programı’nda başladığım yüksek lisans öğrenimime devam ediyorum.


Toplantı Ertelendi – Meeting Postponed

Dijital illüstrasyon

Bu poster iş hayatındaki insanlık dışı hayatta kalma savaşı üzerine. Başarının insan hayatının önüne geçtiği bu dünyada insanlar gerçek anlamıyla hayatta kalma mücadelesi veriyor. Çok çalışmaktan ve stresten dolayı intihar eden, kalp krizi geçiren insanlar hayatın bir gerçeğiyken acımasız iş dünyasında bunun sirayeti en fazla “birkaç toplantının ertelenmesi” şeklinde oluyor.



RÜMEYSA CANBULAT
Grafik Bölümü

RÜMEYSA CANBULAT

Grafik Bölümü

rumeysacanbulat@gmail.com

2000 yılında Karamanda doğdum ve hala bu şehirde yaşamaktayım. 2018 yılında Karaman Güzel Sanatlar Lisesinden okul birinciliğiyle mezun oldum. 2018 yılında Hacettepe üniversitesi'nde grafik bölümünde okumaya başladım ve halende Hacettepe üniversitesi'nde okumaktayım.


Hayat ince bir çizgi narin bir çalgı

Dijital çizim

Hayat ince bir çizgi narin bir çalgıdır, tıpkı gençliğimizinde akıp giden bir hayat gibi bu zamanlarında bize bırakan, ileri görüşlülüğü ve sanata olan olan sevgisini bizlere emanet eden Atatürk'ün de dediği gibi ''Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz, itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur.'' fikir ve önderliğinde hedefindeyiz.



SAİME UYAR
Resim Bölümü

SAİME UYAR

Resim Bölümü

saime44uyar@gmail.com

Saime Uyar, lisans eğitimini İnönü Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Resim Bölümü’nde, Yüksek lisans eğitimini İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Bölümü’nde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde Sanatta Yeterlik eğitimine devam etmektedir. Görsel sanatlar alanındaki çalışmalarına resim ve heykel ile başlayan sanatçı, ilerleyen zamanlarda duvar resmi, fotoğraf, video çalışmalarıyla birlikte folklor alanındaki çalışmalarını da eş zamanlı olarak sürdürmektedir. İçinde yaşadığı çağın sorunları üzerine yoğunlaşan sanatçı, çalışmalarını bu yönde sürdürmektedir. 2020, “100 Kadın 100 Eser”, karma sergi, Başkent Üniversitesi, Ankara, Türkiye 2019, “Gri Hayatları Renklendiriyoruz” projesi, Malatya, Türkiye 2019, “Seyr-ü Sefer”, karma sergi, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü, Ankara, Türkiye 2018, “X. Uluslararası Kervansaray Buluşması”, karma sergi, Malatya, Türkiye 2017, “Moon Life”, karma sergi, Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi, Bodrum, Türkiye 2017, “Mail Art”, karma sergi, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Malatya, Türkiye 2016, “D”AUTRES COULEURS”, karma sergi, Paris, Fransa 2015, “Şefik Bursalı Resim Yarışması”, Ankara Devlet Resim Heykel Müzesi, Ankara, Türkiye 2014, “Yılın Genç Ressamı”, karma sergi, RH+ Magazin Dergisi, İstanbul, Türkiye 2014, MKM karma sergi, İstanbul, Türkiye 2005, “Kültür Sanat ve Spor Etkinlikleri/ Nevroz Resim Yarışması” Karma sergi, birincilik ödülü, İnönü Üniversitesi, Malatya, Türkiye 2005, Kişisel sergi, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Malatya, Türkiye 2005, Karma sergi, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Malatya, Türkiye


İsimsiz

Duvar Yüzeyine Akrilik Boya, 1000 cm x 270 cm

Kamusal alanda sergilenen bu eser, çağımızın önemli sorunlarından biri olan mülteci krizine dikkat çekme amaçlı,  dünya genelindeki tüm mültecilere ithafen oluşturulmuştur. Görseldeki portre herhangi bir kişiye ait değildir. Dünyanın merkezinde yer alan kimliksiz, vatansız milyonlarca mülteciyi temsil eden bir ifadedir.
 



SALİH SAĞLAM
Grafik Bölümü

SALİH SAĞLAM

Grafik Bölümü

salihsaglamm@gmail.com

1991 yılında Karaman’da doğdu. Orta öğretimde bilişim sistemleri ve veri tabanı üzerine eğitim aldı. Selçuk Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümünde lisans ve aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Grafik Anasanat Dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı. İstanbul’da çeşitli animasyon ve görsel efekt stüdyolarıyla çalıştı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tasarım MYO Tasarım Bölümüne öğretim görevlisi olarak atandı. Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü Sanatta Yeterlilik Programında çalışmalarına devam etmektedir.


DİP

Dip, Dijital (Cinema 4D, Z-Brush, Photshop)

Yaşamın en mavi yeriydi hayali ama alıştı ve uyum sağladı gerçeğe. Onun da üzerine liyakat sıçradı ve enerjiyle parladı gözleri, yaşamla doldu, bilgiyle doldu, en güçlü şekilde barıştan ve aşktan yana oldu, geleceği gördü ve hazır artık bu okyanusun bir parçası olmaya.



SARE ŞEYMA ERSÖZ
Grafik Bölümü

SARE ŞEYMA ERSÖZ

Grafik Bölümü

sareseymaersoz@gmail.com

Sare Şeyma ERSÖZ 1994 yılında Ankara’da doğdu. Tasarım eğitimine lisede başladı. 2012 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde akademik eğitimine başladıktan sonra 2013’te yine aynı üniversitedeki Grafik Bölümü’ne yatay geçiş yaptı ve 2016 yılında başarıyla mezun oldu. Akademik kariyer yapma kararlılığıyla 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Grafik Anabilim Dalı’nda tezli yüksek lisans eğitimine başladı. Bu sırada 2021’de Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak akademik kariyere adımını attı. 2021 yılında yüksek lisans tezini başarıyla tamamlayarak mezun oldu. Hemen ardından 2021 yılında yine Hacettepe Üniversitesi’nde sanatta yeterlik programına girmeye hak kazandı. Şu an sanatta yeterlik eğitimine ve araştırma görevlisi olarak çalıştığı kurumda görevine devam etmektedir.


HOPE

HOPE, Dijital İllüstrasyon, 1000x1000px

Küresel olarak normalin anlam değiştirdiği bugünlerde var olmak ile varlığını yitirmek arasında zor bir süreç içindeyiz. Önceden olmadığı kadar mekâna bağlı kalıp, zamanın akışını çaresizce izlemekteyiz. Büyük dönüşümlerin, çöküşlerin yaşandığı bugünlerde daha iyiyi beklemek Godot’yu beklemek gibi mi? “HOPE”; umut arayışının, bekleyişin, içe dönüşün, sorgulamanın yani sürecin tasviri…



SEDA ÖZCAN ÖZDEN
Seramik Bölümü

SEDA ÖZCAN ÖZDEN

Seramik Bölümü

sedaozzcan@gmail.com

1986 yılında Konya’da doğdu. 2005 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünde lisans eğitimine başladı ve eğitimine devam ederken 2008 yılında T.C. Konya Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nde seramik eğitmeni ve 2009 yılında S.Ü. Engelsiz Yaşam Birimi Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nda gönüllü resim ve seramik eğitimcisi olarak yer aldı. 2014 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Arkeoseramik Ana Sanat Dalını, “Siyah ve Kırmızı Figürlü Seramik Eserlerde (M.Ö. 6.-4. yy.) Tiyatro Sahnelerinin Resimsel Etkisinin Seramik Yüzeylere Aktarımı Ve Hareket Duygusu” çalışmasıyla bitirdi. “Oyun İçinde Oyun”, “Anlat Kadınlara Süreyya”, “Ahh Süreyya!” isimli kişisel sergiler açtı ve çeşitli sergi ve sempozyumlara katıldı. “Sanat Üretiminde Öznenin Biyografik İnşası” isimli sanatta yeterlik tez çalışması Prof. Adile Feyza Özgündoğdu danışmanlığında devam etmektedir. 2014 yılında Avanos’ta açtığı kişisel atölyesinde çocuk etkinlikleri yanı sıra kendi çalışmalarını da sürdürmektedir.


“Küp Oyunu Potansiyeli: Çocukluk Sesi”

“Küp Oyunu Potansiyeli: Çocukluk Sesi”

2020

20x12x12 cm. … 9x5x5 cm.

Beyaz kil, renklendirilmiş kil, elle şekillendirme, sıraltı dekorlama, saydam sır,  1010°C.

Kişisel tarih izlerini sürerek, geçmişteki bir an’ın şimdi’de uyandırdığı his üzerine notlar:

“Oyunlar kurduk kendimize

Birlikte inşa ettik kutu kutu düşleri,

Aynı küpün üstünde

yücelttik gülücüklerimizi,

işte şimdi

İç dökümlerimizi birleştirdik: iyi ki benim kardeşimsin…”



SEFA ŞENEL
Resim Bölümü

SEFA ŞENEL

Resim Bölümü

sefasenel395@gmail.com

1999, Ankara doğumlu meslek lisesi mezunu, resim bölümü 4. Sınıfta sanat eğitimine devam ediyor. 


İsimsiz

Tuval üzerine yağlı boya, 70×80 cm, 2020

Günümüz dünyasına egemen olan tüketim kültürünün oluşturduğu yığınlar ve bu konu bağlamında oluşturulmuş imge. 
 



SEMRA ÇAM
Grafik Bölümü

SEMRA ÇAM

Grafik Bölümü

semiramis.cam@gmail.com

1992 Ankara doğumlu. 2015 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nden mezun oldu. 2019 yılında aynı üniversitenin Grafik Anasanat Dalı’nda Yüksek Lisans’ını tamamladı. Şu an da aynı üniversitenin Grafik Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik öğrencisi. 2018 yılından beri Sakarya Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaktadır. Uzmanlık alanları; üç boyutlu tasarım, hareketli grafik tasarımı ve görsel efektlerdir.


Let Me See The World

Dijital Modelleme

Dünya’da dur durak bilmeyen savaşlar ve zulümlerden en çok etkilenen masum çocuklar olmuştur. Onlar Dünya’daki hırsın, düşmanlığın masum kurbanlarıdır. Gözbebeği kadar korunmaya muhtaç olduklarını ifade etmek amacıyla bir göz soyutlamasının içerisine yerleştirilmiş bir fetüs ve Dünya’nın bu zulüm karşısında kan ağladığını ifade etmek amacıyla gözbebeğinden damlayan kan yansıtılmıştır.



SEMRA ERDOĞAN
Seramik Bölümü

SEMRA ERDOĞAN

Seramik Bölümü

semraerdogan06@hotmail.com

1978 yılında Ankara’da doğdu. Akyurt Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümü’nden 1996 yılında mezun oldu. Birçok özel hastanede ameliyathane hemşiresi olarak çalıştı. 1996 yıllarından bu yana karakalem ve yağlı boya resim çalışmaları yapan Semra Erdoğan, 2011 yılında Çağdaş Sanatlar Merkezi’ nde Tema’s isimli karma sergide yer aldı. 2017 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümünde lisans eğitimine başladı. Halen eğitimini sürdürmekte olup aynı zamanda özel bir klinikte hemşirelik görevine devam etmektedir.


GECE

Karışık malzeme ve kil  22x20cm

Gece;

Görünen her şeyi görünmez kılan, iyi ve kötüyü saklayan bir örtü...

Bu karanlık örtü çoğu zaman ürkütücüdür. Korku hissettirir. Zihinde yaratılan boğucu bir algı haline dönüşür. Karanlıkta kaybolma, ansızın tehlikeyle karşı karşıya kalma düşüncesi huzursuzluk sebebi olur. Bu düşünce insanı zehirler ve kendisi olmaktan uzaklaştırır.

Sığınacağı bir korunak arar.

İşte o an ay ışığı, geceyi aydınlatan ve korkuya meydan okuyan güzelliği ile umut olur



ŞEVVAL DARICAN
Grafik Bölümü

ŞEVVAL DARICAN

Grafik Bölümü

sevvaldarican@gmail.com

2002 yılında Ankara’da doğmuştur. Eskişehir Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi mezunudur. Halen Hacettepe Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünde lisans eğitimi görmektedir.


Susma

Tuval üstüne akrilik, 50x70cm

Ülkemizde artan kadına yönelik fiziksel şiddet olaylarının yanı sıra fiziksel olduğu kadar psikolojik şiddetin de ciddi bir şey olduğunu, bunu yaşayan kadınların bunları paylaşamaması ve bu yüzden daha kötü bir hal aldığını resmetmek istedim.



SONGÜL DALGAKIRAN
Resim Bölümü

SONGÜL DALGAKIRAN

Resim Bölümü

songuldalgakiran@gmail.com

Songül Dalgakıran (d.1996, Bursa) 2014-2016 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarım programında okudu. 2016 yılında Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel Sanatlar bölümünde öğrenimine başladı ve 2020 yılında bu bölümden mezun oldu. 2018 yılında Ankara’da Rota Kültür&Sanat ekibini kurdu ve iki hafta arayla etkinlikler düzenledi. Çalışmalarında terk edilmiş mekanlara, o mekanların hafızalarına ve endüstrileşmenin etkisiyle standartlaşan yapılara odaklanmaktadır. Fotoğraf, video ve performans gibi farklı tekniklerde üretim yapan Songül Dalgakıran, şu an Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.


Tekrarlanan İmha

1440 x 1080 px Çok Kanallı Video Döngü Döngü 4’32”, 2021

“Tekrarlanan İmha” adlı video çalışması, yıkılmadan hemen önce fotoğraf aracılığıyla kalıcı hale getirilen yapıların parçalanarak, tıpkı bir canlı gibi zaman içerisinde yok oluşunu ele almaktadır. Sanatçı, bireyin mekan ve nesneler ile zamanla geliştirdiği ilişkilerin yapıyı kişileştirdiğini, incelediği terk edilmiş mekanlarla birlikte söylemektedir. Dolayısıyla çalışmasında terk edilmenin etkisiyle tıpkı bireylerde olduğu gibi, kalıcılık ideali doğrultusunda inşa edilen yapıların da yıkıma uğracağına işaret eder. Sanatçıya göre, yeryüzünde her şey geçicidir. Tekrarlanan İmha çalışması ile bu geçiciliğin var olan her şeyde gözlemlenebildiğini vurgulayan sanatçı, unutulmuş olanı ele alarak çalışmanın izleyici için bir hafıza tetikleyicisi olmasını amaçlar.



SÜEDA ŞATIR TORUK
Grafik Bölümü

SÜEDA ŞATIR TORUK

Grafik Bölümü

suedasatr@gmail.com

1994 yılında İstanbul’da doğdu. 2016 yılında Çankırı Karatekin Üniversitesi GSF Grafik Tasarımı Bölümünü onur öğrencisi olarak bitirdi. Lisans eğitimine devam ederken 2016 yılında sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan “Kırmızı Basında En İyiler Reklam Ödülleri, 8. Genç Kırmızı“ ikincilik ödülü aldı. 2016 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Akademiada (KKTC) 7. Uluslararası Sanat Akademisi’ne ve sergisine katıldı. 2017 yılında TÜSAD’ın düzenlediği Dünya Tütünsüzlük Günü Afiş Yarışması’na katılarak hem ikincilik ödülü hem de sergileme ödülü aldı. Hacettepe Üniversitesi 50. Yıl Onursal Tasarımlar Sergisi’nin yanı sıra pek çok karma sergiye katıldı. 2020 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Grafik Anasanat Dalı yüksek lisans programını tamamladıktan sonra aynı yıl Hacettepe Üniversitesi GSE Grafik Anasanat Dalı Sanatta Yeterlik programına başlamıştır. Şuanda İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Araştırma Görevlisi olarak 2019 yılından itibaren İaü Aydın Sanat Dergisi Editör Yardımcılığı görevine devam etmektedir. Aynı zamanda 2020 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Ulusal Sanat Tasarım Sempozyumu’nda ve 2021 yılında Uluslararası Öğrenci Bienali’nde yürütme kurullarında görev almıştır.


Gezegen Ailesi

Dijital illüstrasyon, kağıt hamur yağlı boya ve dikiş tekniği

“Gezegen Ailesi” güneş sistemine göre sıralanan gezegenlerin küçük ayı ve büyük ayının yıldızlarla birlikte gezegenlerin çerçevesinde yer almasından kaynaklı karakter olarak ayı figürü düşünülmüştür. Gezegenlerle bütünleşen ayı karakterinin çocukların güneş sistemindeki bilinen gezegenleri öğrenmesi hedeflenmiştir. Oyuncakların ambalajlanmasında gezegenlerden esinlenilerek sağlıksız plastik malzeme yerine kağıt hamuru tercih edilmiş ve üzerine yağlı boyalarla gezegen illüstrasyonu uygulanmıştır. Ayıgen karakteri ise keten kumaştan yapılmış ve renklendirilmiştir.
 



SÜMEYRA ÇETİN
Resim Bölümü

SÜMEYRA ÇETİN

Resim Bölümü

s.meyracetin99@gmail.com

3 Ağustos 1999, Afyonkarahisar doğumlu. 2004 – 2013 İlköğretim ve ortaöğretim eğitimini tamamladı. Badminton turnuvalarında il ikinciliği, resim yarışmalarıyla, il birinciliği ve üçüncülüğü elde ederek, eğitim sürecinde spor ve resme olan ilgisi iyice arttı. 2014 – 2017 Lise eğitimini Mektep-i İdadi Mülk-i Afyon Lisesi’nde tamamladı. Lise zamanlarında tiyatro ile uğraştı. Senaryo yazma ve rol alma yarışmasında il birinciliği elde etti. Yoğun bir şekilde gözlemlenen resme olan ilgisini ailesinin desteğiyle (lise son sınıfta) yetenek sınavlarına hazırlanarak geliştirdi. 2017 – ( ) Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünü kazandı. Lisans 4 olarak eğitimine devam etmekte.


‘’MEKÂN FEŞMEKÂN’’

Enstalasyon, 2020

Uzay parçası zarfında mutlak mekân yahut

göreli mekân nosyonlarını,

mekân algısı yapan

hakiki mekân; beden-ler



TUĞBA DİLEK KAYABAŞ
Grafik Bölümü

TUĞBA DİLEK KAYABAŞ

Grafik Bölümü

t.dilekkayabas@gmail.com

1989 yılında Karabük’te doğdu. 2011 yılında Gazi Üniversitesi, Mesleki Eğitim Fakültesi, Grafik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. 2012 yılında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 2017 yılında Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Anasanat Dalı’nda Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Halen Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Anasanat Dalı, Sanatta Yeterlik programında öğrenimine ve akademik çalışmalarına devam etmektedir.


İsimsiz

Sayısal Ortamda Tasarım, 2021



UĞURCAN ARSLAN
Grafik Bölümü

UĞURCAN ARSLAN

Grafik Bölümü

uarslan571@gmail.com

Ben Uğurcan Arslan, 29.07.1999 Şanlıurfa doğumluyum. Ankara Keçiören’de ikamet etmekteyim. 1. Sınıf sonunda Konya Selçuk Üniversitesi’nden yatay geçiş ile üniversitemize geldim. Şu an Hacettepe Üniversitesi Grafik Tasarım bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim.


Bandırma

Dijital Çizim

Yapılmış olan çalışmada verilen konu bu önemli günden bağımsız anlatılmak istenmedi. Amaç, yıllardır yapılan oldukça kalabalık görsel ögeli resmi bayram afişlerinden bu çalışmayı ayrıştırıp sade bir dille anlatmak. Böylece 19 Mayıs tasarımı yapmanın yanı sıra gençliğin sanat ve tasarımda geldiği nokta da gösterilmiş oldu.

Eserin merkezinde Bandırma Gemisi’nin stilize edilmiş hali yer alıyor. Fotoğraf kullanmak veya çizime çok fazla detay girilmedi çünkü hem anlatılmak istenilen mesajdan uzaklaşmış olunurdu hem de gemi anlaşılmasa bile görselliğin uyumu ile mesaj yine de anlaşılacaktı. Bandırma yazıları da zaten net bir şekilde gemiyi işaret ediyor.



VİLDAN DÜNDAR TÜRKKAN
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

VİLDAN DÜNDAR TÜRKKAN

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

vldndndr@hotmail.com

1986 yılında Trabzon’da doğdu. 2009 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. 2016 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Anabilim Dalında aynı yıl başladığı Doktora programına devam etmektedir.


İsimsiz

35x35 cm, Karışık Teknik ( Fotoğraf + İllüstrasyon), 2021

Deneyimlerimizle var ettiğimiz, dokunduğumuz, dokunamadığımız, sınırının nerde başlayıp bittiğini gördüğümüz veya kestiremediğimiz, hayata dair her detayı mümkün olduğunca görebilme düşüncesi bu eseri şekillendiren temel amaçtır.



YAĞMUR OĞUZ
Seramik Bölümü

YAĞMUR OĞUZ

Seramik Bölümü

yagmurroguz@gmail.com

1999 yılında Ankara'da doğdu. 2017 yılında Cebeci Kız Mesleki ve Anadolu Lisesinden mezun oldu. 2018 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümüne girdi. 2018 yılında Füsun Kavalcı'nın küratörlüğünü yaptığı "Kayık Sergisi" ne katıldı. Çalışmalarına devam etmektedir.


İsimsiz

İsimsiz,  Ağaç figüründen esinlenilerek yapılmış çaydanlık ve kupa, 25×35 cm Elle Serbest Şekillendirme

Bölmek, Bir patlama sonucunda ortaya çıkmış yeni yapının düzensizliğinin bütünlüğü, 13×18 cm, Kırmızı Kil Elle Serbest Şekillendirme

Otoportre 35×50 cm, Guaj Boya



YAŞAR CEM YÜNÜR
Resim Bölümü

YAŞAR CEM YÜNÜR

Resim Bölümü

cemyunur@gmail.com

1994 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı. Ankara ve Milano’da Grafik Tasarım, Eskişehir Çizgi Film ve Animasyon bölümlerinden eğitimine hala devam ettiği Hacettepe Üniversitesi Resim bölümüne geçiş yaptı.


Sığınış

25 x 21 cm, Dijital, 2021



YASİN KARAGÖZ
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

YASİN KARAGÖZ

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

1992 YILINDA ANKARA'DA DOĞDU. SANAT EĞİTİMİNE HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜMÜNDE BAŞLADI. DAHA SONRA İSTANBUL'DA TİYATRO EGİTİMLERİ ALDI. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF TARİH BÖLÜMÜNDEN MEZUN OLDU. BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDEN %100 BURS İLE 3,55 ORTALAMA VE BÖLÜM ÜÇÜNCÜSÜ OLARAK MEZUN OLDU. ŞUAN HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE İÇ MİMARLIK VE ÇEVRE TASARIMI BÖLÜMÜNDE YÜKSEK LİSANS YAPMAKTADIR. BAŞKENT TASARIM VE MİMARLIK TOPLULUĞU BAŞKANLIĞINI, ULUSAL DÜZEYDE BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ TEMSİLCİLİĞİ GÖREVLERİNİ 3 SENE YÜRÜTTÜ. İÇ MİMARLAR ODASI BÜNYESİNDE KURULAN ÖĞRENCİ KOMİSYONUNUN TÜZÜĞÜNÜ (İÇMO GENÇ) YAZDI VE YAPININ KURULUMUNDA YER ALDI. ŞUAN İÇ MİMARLAR ODASI 26. DÖNEM GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYESİ GÖREVİNİ YÜRÜTMEKTEDİR. MİMARİ ESKİZ ÇALIŞMALARINDAN OLUŞAN İLK SERGİSİNİ 2017 YILINDA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİNDE AÇTI. ESENBOĞA HAVALİMANINDA, MİMARLAR DERNEĞİ’NDE, KORDER’DE DÜZENLENEN ÇEŞİTLİ KARMA SERGİLERE ÇALIŞMALARIYLA KATILDI. 15. ULUSAL İÇ MİMARLIK ÖĞRENCİLERİ BULUŞMASINI 11-12-13 MAYIS 2018 TARİHLERİNDE BAŞKENT ÜNİVERSİTESİNDE 20 ÜNİVERSİTEDEN 200 ÖĞRENCİSİNİN KATILIMIYLA ETKİNLİK KOMİTESİ BAŞKANI OLARAK 30 KİŞİLİK EKİBİYLE BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRDİ. İSTİKBAL MOBİLYA’NIN DÜZENLEDİİĞİ ‘İSTİKBALİNİ TASARLA’ MOBİLYA YARIŞMASINDA KONSEPT MOBİLYA KATEGORİSİNDE ANIL DURMAZ İLE BİRLİKTE 2’LİK VE 2. MANSİYON ÖDÜLLERİNİ ALDI. MOBİLYALARI İSTİKBAL TARAFINDAN ÜRETİLEREK KAYSERİ SHOWROOM’UDA SERGİLENMEKTEDİR. ANKARA’DAKİ KÜLTÜR SANAT BİRLİKTELİĞİNİ VE DEVAMLILIĞINI SAĞLAMAK AMACIYLA KURULAN ANKARAAKS’IN KURUCULARI ARASINDA YER ALDI. BU KAPSAMDA AVRUPA BİRLİĞİ SİVİL DÜŞÜN TARAFINDAN DESTEKLENEN 1 YAPI 1 DEĞER PROJELERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ. ANKARA’DA AFACAN VETERİNER KLİNİĞİ, ARAFTA KAFE; YURTDIŞINDA KAZAKİSTAN WYNDHAM GARDEN OTEL GİRİŞİ VE GECE KULUBÜ PROELERİNİN TASARIM VE UYGULAMA PROJELERİNİ GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR. ARTFUL, DERER & DERER GİBİ TASARIM OFİSLERİYLE PROJE BAZLI TASARIM VE YARIŞMA PROJELERİNDE ÇALIŞMALAR YÜRÜTMÜŞTÜR. ŞUAN YAZGAN DESIGN BÜNYESİNDE İÇ MİMAR VE ÇEVRE TASARIMCISI OLARAK ÇALIŞMAKTADIR.


Eski Ankara evi

Rapido serbest çizim

Ankara Hacı Bayram mahallesine yer alan ahşaptan yapılmış, cumbalı eski Ankara evi. 
 



ZEHRA DOĞA ÖZTÜRK
Grafik Bölümü

ZEHRA DOĞA ÖZTÜRK

Grafik Bölümü

zehradoga2002@hotmail.com

10 Mayıs 2002 yılında Ankara’da doğdum. Öğretim hayatım da Ankara’da geçti. Küçüklüğümden beri renkler ve hayallerim benim en yakın arkadaşım oldular. Düşündüklerimi beyaz sayfalara aktarmak en büyük keyifti benim için. Hayatımın en büyük dönüm noktası ortaokul yıllarımdayken gerçekleşti. Potansiyelimi keşfetmeme yardımcı olan ve TÜZYEKSAV eğitim kurumunda yetenek tanılamamı yapan Prof. Dr. Serap Buyurgan sayesinde sanata olan tutkumu daha çok pekiştirmiş oldum. Dünyaya ve kendi hayal dünyama olan vizyonumun tamamen değiştiğini hissettim. Dijital illüstrasyon çoğunlukla kullandığım teknik haline geldi. Bunun yanı sıra suluboya, marker, kuru boya gibi tekniklerde de kendi kendimi geliştirdim. 2015 yılında okulumun ve öğretmenlerimin katkısıyla Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde, Yenimahalle Eski Belediye Başkanı Sayın Fetih Yaşar tarafından açılışı yapılan ilk sergimi düzenledim. Yine aynı yıl içerisinde okulumda düzenlenen bir etkinlikte kendi köşeme sahiptim. Lise yıllarım tamamen kendimi ve tekniklerimi geliştirmek üzere geçti. Geleceğimi şekillendirme ve “Nerede olmak istiyorum?” sorusuna cevap aradığım dönemdi. 2020 yılında sınavlarına girdiğim Anadolu Üniversitesi Grafik Bölümü’nü, Başkent Üniversitesi Grafik Bölümü’nü yarı bursu olarak ve Hacettepe Üniversitesi Grafik Bölümü’nü kazandım. Seçimlerim doğrultusunda Hacettepe Üniversitesine kayıt yaptırdım. Her ne kadar sanat beni ben yapan şey olsa da bunun yanında 9 yıldır buz pateni ile ilgileniyorum. Ve son 3 senedir de Senkronize Buz Pateni branşında Milli Sporcu olarak ülkemi temsil etmekteyim.


Sollicitus

sollicitus, dijital illüstrasyon, Procreate”

 

Eserin adı “kabuslar” anlamına gelen latince sollicitus olduğu için arka plan soluk yeşil tonlarında tuttum. Kurt figürlerini birçok eserimde kullandığım için bir kabus sembolü olarak kullanmak istedim. Kurtun ağzından çıkan sıvı formu rüyadan uyanma sonrası gelen ferahlığı çağrıştırmasını istedim. Daha doygun renkler seçme sebebim de bu yüzdendir.



ZELAL ARTIŞ
Resim Bölümü

ZELAL ARTIŞ

Resim Bölümü

zelalart439@gmail.com

Zelal Artış (1998 doğumlu, Ankara’da okuyor, Diyarbakır’da yaşıyorum.) İlköğretimi Diyarbakır’da tamamladıktan sonra sanat eğitimi alma kararıyla Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi’nde okudum. 2015 yılında başlayan arayışlarım ile yağlı boya atölyelerinde tuval üzerine resimler yapıp çeşitli karma sergilere katıldım. 2017 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar fakültesi resim bölümünde lisans eğitimine başladım ve halen aynı programda eğitimime devam ediyorum.


Enkaz

Fotoğraf çalışması, 2021



ZEYNEP GÜNEY
Heykel Bölümü

ZEYNEP GÜNEY

Heykel Bölümü

zayneppgny@gmail.com

Zeynep Güney, 14 Ocak 1998’de Sivas’ta dünyaya geldi. Eğitim hayatına Ankara’da başladı. Liseyi grafik tasarım alanında tamamladı. 2017’de Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’ne yerleşti. Lisans öğrenimine devam ederken atölyelerde çalıştı ve eğitim verdi. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nde lisans eğitimine hala devam ediyor. 2018, SOYUT BÜST YARIŞMASI, HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ, ANKARA 2019, ÖFÜRÜKTEN BİR SERGİ, (ARTANKARA 5.ÇAĞDAŞ SANAT FUARI), ANKARA 2019, ÜÇ DÖRT HEYKEL SERGİSİ, HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ, ANKARA 2019, KARİYER FUARI SERGİSİ, HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ, ANKARA 2019, “I DON’T LIKE FICTION, I LIKE HISTORY” ANALİZ METİN SERGİSİ, HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ, ANKARA 2020, DİLEK AĞACI SERGİSİ, (ARTANKARA 6.ÇAĞDAŞ SANAT FUARI), ANKARA 2020, ‘YEDİ’ADLI ULUSLARARASI ONLİNE SERGİ, DİJİTAL PLATFORM


"Doğru Pencereden Bak!"

Video enstalasyon, 2020



ZEYNEP BERFİN KARTAL
Seramik Bölümü

ZEYNEP BERFİN KARTAL

Seramik Bölümü

z.berfinkartal@gmail.com

1998 yılında Ankara’da doğdu. Lise eğitimini Ankara Güzel Sanatlar Lisesinde, resim bölümünde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümünde Lisans eğitimine 2016 yılında başladı. Lisans eğitimi süresince birçok uluslararası sempozyuma, etkinlikliğe ve sergiye katıldı. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümünden 2020 yılında mezun oldu. 2020 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik Anasanat Dalında Yüksek lisans eğitimine başladı ve eğitimine devam etmekte. 


Havsala

74x24x62cm, Döküm Kili, Kalıp İle Serbest Şekillendirme, Elektrikli Fırın 1200°C, 2020

Toplum yaşamından kaçıp, tek başına yaşarken içine attığın şeyler bir süreden sonra içine sığmaz, taşar ve seni değiştirmeye başlar. Sen, eski sen değilsindir artık, değişirsin, çıktığın kalıba uyumazsın ve toplum yaşamına geri döndüğünde artık sen, eski haline hatırlanmıyor olursun. Artık herkes için farklı yansımalarla var olursun.



ZEYNEP MERVE ÇİÇEK
Resim Bölümü

ZEYNEP MERVE ÇİÇEK

Resim Bölümü

1987 yılında Ankara’da doğdu. Lise Eğitimini 2001–2005 yılları arasında Kırıkkale Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü’nde, Lisans Eğitimini 2005–2009 yılları arasında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda, Yüksek Lisans Eğitimini 2009–2012 yılları arasında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalı’nda tamamladı. 2017 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Ana Sanat Dalı’nda Sanatta Yeterlik eğitimine başladı. Resim alanına paralel olarak sanatın diğer alanlarından grafik, seramik ve fotoğrafla hem kişisel hem de mesleki anlamda ilgilendi. Sanatta Yeterlik eğitimi süresince mekâna özgü sanat konusu üzerine araştırma ve incelemeler yaptı. Yaşadığı şehirlerde mekâna özgü enstalasyonlar gerçekleştirdi. Bugüne kadar 5 kişisel sergi açtı ve birçok karma sergiye katıldı. Son dönem çalışmalarını; aidiyet, aidiyetsizlik, dışlanma, yabancılaşma, kamusal yaşamın gündelik yaşama etkisi gibi meseleler doğrultusunda biçimlendirmektedir. 2010 yılından beri Görsel Sanatlar Öğretmenliği yapmakta olup çalışmalarına Ankara’daki kişisel atölyesinde devam etmektedir. 


Başka Sınır

70x170 cm, Tuvale akrilik, mürekkep, dikiş

Çalışmada hem içerik hem de biçim bakımından sınır meselesi sorgulanmıştır. Sınırları aşmak olumlu bir ifade gibi görünse de sınırın ötesi ve sınırın dışının diğer sınırdan nitelik ve nicelik bakımından nasıl bir konumda olduğu belirsizdir. Sınırın ardına geçmek önceki sınırın boşluğunu aratabilir. Sınırın dışına çıkmak bizi aynı zamanda başka bir sınırın içine girmeye de zorlar. 



Copyright © 2021 - Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Web Yazılım: Renklisayfa • Web Tasarım: Fatih Kurtcu